Denník N

Sagan v prvej etape Okolo Kalifornie skončil druhý, tesne za Cavendishom

Foto - AP
Foto – AP

Aktualizované – 13:47. Slovenský jazdec tímu Tinkoff-Saxo zviedol súboj s britským špurtérom v záverečnej rovinke.

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v nedeľňajšej 1. etape pretekov Okolo Kalifornie druhé miesto. V záverečnom špurte bol od neho rýchlejší jedine Brit Mark Cavendish, ktorý ťažil z práce kolegov vo svojom tíme Etixx – Quick-Step. Úvodná etapa merala 204,3 km a trasa viedla okolím mesta Sacramento.

„Keď mám byť úprimný, nebol som pokojný, pretože na trati sa odohrávali dramatické situácie. Ale vďaka mojim spolujazdcom som sa mohol sústrediť len na šprint. Na konci nám to celkom nevyšlo tak, ako sme si predstavovali. Mark Renshaw musel ísť dopredu skoro, ale zvládol to veľmi dobre,“ citoval portál www.cycling-info.sk slová Cavendisha, ktorý zaknihoval 10. sezónny triumf.

https://www.youtube.com/watch?v=vcN4jaLjbXk

„Keď Sagan prehral bitku o moje zadné koleso, vedeli sme, že bude musieť dlhšie jazdiť na vetre. Ja som nechcel vyštartovať ani príliš skoro, ani príliš neskoro. Mark ma dostal do výbornej pozície 200 metrov pred cieľom, preto som šťastný, že som opäť vyhral etapu v Sacramente. Zajtra by sme chceli dosiahnuť ďalšie víťazstvo,“ povedal britský jazdec v cieli.

„Dnes nebola veľmi náročná etapa. Mala dvesto kilometrov, bolo dobré počasie a rozhodovalo sa až v závere, keď sa prišlo na tri okruhy. Tam prišiel balík a v šprinte som bol nakoniec druhý. Tour Kalifornia sa len začala, tak uvidíme ako to pôjde v ďalších etapách, ale sme tu nato, aby sme vyhrali nejakú etapu a na celkové poradie máme Jay McCarthyho,“ uverejnil na sociálnej sieti Facebook svoje vyjadrenie Peter Sagan.

Jeho krajanom sa v slnečnej Kalifornii až tak nedarilo. Martin Velits skončil na 112. mieste, ďalší Slovák Michael Kolář finišoval 129.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie