Denník N

Tisovec volí po vražde, skúšajú to dve ženy a kandidát Kotlebu

Foto N - Daniel Vražda
Foto N – Daniel Vražda

Mestečko Tisovec sa pripravuje na azda najväčšiu zmenu od pádu socializmu v roku 1989 a chcú pri nej byť aj kotlebovci, ktorí vycítili šancu po násilnej smrti invalidného dôchodcu. Doterajší primátor bol vo funkcii od roku 1990.

Tisovčania si zvolili za primátora vtedy tridsiatnika Petra Mináča (Smer) ešte v prvých slobodných komunálnych voľbách v roku 1990. Jeden zo služobne najstarších primátorov na Slovensku je krátko pred dôchodkom a v sobotu by ste jeho meno na volebnom lístku hľadali márne.

Smer do súboja o primátora v Tisovci nejde. Koho majú voliči na výber? Dve ženy: nezávislú Hanu Homoľovú, ktorá je zástupkyňou riaditeľky gymnázia pre ekonomické veci a odmietla podporu Smeru, a vychovávateľku Irenu Milecovú, obe kandidujú ako nezávislé kandidátky. Veľkú pozornosť po nedávnom veľkom pochode kotlebovcov vzbudzuje podnikateľ Pavel Cibuliak, ktorý kandiduje s podporou ĽSNS.

Zabudnutý Tisovec

Tisovčania sú citliví na niekoľko vecí. Jednou z nich je mäkká výslovnosť názvu ich mesta. Horlivo vysvetľujú, že mesto sa volá podľa stromu tis, nie podľa prezidenta Jozefa Tisa. Druhým citlivým bodom je, že sú mestom, a nie dedinou, hoci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie