Denník N

Mrva sa v prospech Miku nevzdá, hovorí samotný kandidát aj lídri OĽaNO a SaS

Opozičné strany odmietajú, že by oficiálne rokovali o stiahnutí kandidatúry Jána Mrvu na post primátora Bratislavy a podporili radšej nezávislého Václava Miku. Podľa Borisa Kollára má však Mika lepší mediálny výtlak než Mrva.

Neodstupujeme. Taká je reakcia Jána Mrvu a aj parlamentných strán, ktoré ho podporujú v súboji o post bratislavského primátora, na informácie, že by sa tak mohlo stať. Správu, že sa jeden z vážnych uchádzačov môže vzdať v prospech nezávislého kandidáta Václava Miku, zverejnila agentúra TASR.

„Rokovania o odstúpení Jána Mrvu v žiadnom prípade neprebiehajú a ani nebudú prebiehať,“ hovorí poslankyňa Obyčajných ľudí Veronika Remišová a dodáva, že Mrva má stále podporu aj ich opozičných partnerov. Remišová zároveň odmieta, že by o možnom Mrvovom odstúpení rokovali vo vnútri hnutia alebo s opozičnými partnermi.

Pozíciu strany ani Mrvu nemenia

„Pravicová demokratická opozícia, ktorá ma podporuje, ma v žiadnom prípade nechce predať. Ja sa nechystám odstúpiť v niečí prospech, sklamal by som veľa ľudí a my to chceme vyhrať,“ povedal Mrva, ktorý je starostom mestskej časti Vajnory, pre TASR.

Podľa predvolebnej dohody ho podporuje široká parlamentná opozícia – okrem OĽaNO aj SaS a Sme rodina. „Nie, SaS

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie