Denník N

Sľuby Nesrovnala, Miku a Mrvu a čo na nich nesedí

Primátorská debata Denníka N. Foto N - Tomáš Benedikovič
Primátorská debata Denníka N. Foto N – Tomáš Benedikovič

Prešli sme programy Iva Nesrovnala, Václava Miku a Jána Mrvu a dali zaujímavé časti z nich posúdiť odborníkom.

Ivo Nesrovnal: 10 + 1 sľub

Doprava: viac električiek

Primátorom Bratislavy je už osem rokov Ivo Nesrovnal. Všetky kľúčové cesty v celkovej dĺžke 250 kilometrov v meste sú opravené, majú nový asfaltový povrch.

Električková trať vedie až na koniec Petržalky, Adam ňou jazdí z centra za kamarátmi, s ktorými sa predtým stretával menej a skôr v meste, pretože cesta trvala dlho.

Mesto zrekonštruovalo električku do Dúbravky cez Karlovu Ves, nové sú aj všetky zastávky na tejto trase.

„Program pána Nesrovnala je najmenej konkrétny. Kým ostatní kandidáti sľubujú budovanie nových električkových tratí, Nesrovnal hovorí len o ‚rozvíjaní projektov‘, ‚príprave rekonštrukcie radiál‘. Jedine o karloveskej radiále hovorí, že ju zrekonštruujú, ale tá rekonštrukcia už podľa jeho starších vyjadrení mala začať v roku 2016. Ide teda svojím spôsobom o recykláciu sľubov z minulého volebného obdobia (hoci ich je už len 11, nie 111). A rekonštrukcie radiál sa projekčne pripravovali už za jeho predchodcu Ftáčnika.“

Martin Fundárek, predseda združenia Lepšia doprava

Sociálna oblasť: pokračujeme

Aj Bratislava starne, pribúdajú však miesta v domovoch pre seniorov a aj pre ľudí bez domova.

Po rokoch chátrania mesto získalo a otvorilo pre verejnosť kúpele Grössling.

„Okrem zmienky o vybudovaní 435 bezbariérových priechodov som v programe Iva Nesrovnala a jeho odpočte výsledky sociálnych programov či projektov nenašla. Akoby to nestálo za zmienku. Obmedzil sa na zvyšovanie kapacít pre dve sociálne vylúčené skupiny – seniorov a ľudí bez domova, nehovorí však o tom, aké služby skúsi v ďalšom období pridať k existujúcim. Vyzerá, akoby mal pocit, že je všetko O. K. až na počty lôžok, akoby počet bol jediným ukazovateľom kvality služby.“

Ida Želinská, sociálna poradkyňa, bývalá šéfka úradu práce v Bratislave

Voda a príroda: za jeden chorý strom posadia dva

Adam miluje lesy nad Bratislavou, najmä teraz na konci horúceho leta sa tam chodí schladiť. Teraz sa už volajú Národný park Malé Karpaty, sú chránené, nerúbu tam stromy.

Stromy už nemiznú ani v meste, primátor plní sľub, že za jeden chorý strom vysadí dva nové.

„Podporiť vznik národného parku je chvályhodný zámer, škoda len, že podpora neprišla v čase, keď sa o vznik parku Podunajsko usiloval BSK. Vôbec neprekvapuje, že vo volebnom programe súčasného primátora, ktorý ide až do detailov vtáčej búdky, nie je venovaná vodárenským a vodohospodárskym problémom ani jedna veta, ani jeden nápad na zlepšenie. Za štvorročné primátorské obdobie bolo toto odvetvie v prioritách magistrátu na úplnom konci.

Na druhej strane, máloktorý obyvateľ Bratislavy vie, že naše mesto sa má aj čím pochváliť. Bratislava už má vypracovaný akčný plán pre adaptáciu na zmenu klímy, ale prakticky sa nepremieta do praxe.“

Alena Trančíková, vedúca odboru kvality vôd a environmentálnej politiky Bratislavskej vodárenskej spoločnosti

Celý program Iva Nesrovnala tu.

 

Václav Mika: Mesto je to hlavné

Doprava: parkovanie pri kanceláriách

Bratislava získala za štyri roky pod Václavom Mikom tisícky parkovacích miest cez systém Parkio. Aj v Adamovom susedstve v podzemných garážach veľkej IT firmy cez deň parkujú jej zamestnanci a v noci autá ľudí zo susedstva.

Pri Trnavskom mýte je už obnovená vlaková stanica Filiálka, kam jazdia vlaky z okolitých miest. Mesto ešte rozhoduje, či ju prepojí električkovými koľajami na autobusovú stanicu Mlynské nivy a na Šafárikovo námestie.

„Kontroverzná je podpora stanice Filiálka. V časoch, keď sa v európskych metropolách investujú obrovské peniaze do budovania centrálnych staníc (Viedeň, Berlín), je rozptyľovanie vlakov do viacerých staníc plávaním proti prúdu. Filiálka nemá oveľa lepšiu polohu než súčasná hlavná stanica. Naopak, hlavná stanica má možnosť ukončenia liniek MHD, a teda lepšieho riadenia kapacity nadväzujúcej dopravy, čo projektu Filiálky chýba.“

Martin Fundárek, predseda združenia Lepšia doprava

Sociálna oblasť: byty pre mladých aj učiteľov

Adam v práci hľadá nevyužité budovy mesta a pomáha rozhodovať o tom, z ktorých budú mestské nájomné byty. Takto vznikajú aj štartovacie byty pre zamestnancov mesta a mestských častí zo škôl a sociálnych služieb.

Po roku 2019 v Bratislave ešte rástol počet detí, pribudli však aj miesta v škôlkach a jasliach. Školy sú otvorené aj po vyučovaní, deti tam chodia na krúžky či za športom.

Program pre rodiny s deťmi je dobrý… Fakt. Pre tých, ktorí pracujú, neboria sa s existenčnými problémami a žijú v pekných bytovkách a deti sa dobre učia. Úplne vypadlo, čo s deťmi, ktoré žijú v mestských getách – a nie je to len bájny Pentagon, ale aj priestory a okolie sociálnych ubytovní ako Fortuna, aj to sú obyvatelia mesta. Teda ak nerátame vágnu formuláciu „budovanie bezpečných prístavov pre najzraniteľnejších…“ To sú predsa také floskuly, chýba „koľko“ a „za čo“. Keby sa pozrel na naplnenosť, zistil by, že možno stačí preorganizovať tie existujúce, že kapacity stačia. Úplne absentuje podpora formou terénnych programov (ale to koniec koncov u všetkých kandidátov okrem Matúša Valla). Akoby sa toho, čo je „špinavé“, bál dotknúť.  

Ale nájdeme aj fajn nápady. Napríklad pri riešeniach pre ľudí bez domova hovorí Václav Mika o projekte „housing first“. A ešte niečo navyše, napríklad vytvorenie grantového mechanizmu pre mladých ľudí je veľmi fajn.“

Ida Želinská, sociálna poradkyňa, bývalá šéfka úradu práce v Bratislave

Zeleň a voda: toxický odpad odviezli

Koniec sparného leta 2022 je v Bratislave niečím iný. Vo Vrakuni na mieste bývalej zasypanej skládky po Dimitrovke je po desaťročiach čistý vzduch a necítiť už ťažký chemický zápach. Pomaly sa čistí aj podzemná voda. Mesto odviezlo toxické látky zo starej skládky, z ktorej nebezpečné chemikálie prenikali do podzemia, zamorovali podzemnú vodu a ohrozovali zdravie ľudí.

V bratislavských lužných lesoch a aj v lesoparku a okolo vinohradov vznikol Národný park Bratislava.

„Ohrozenie podzemných vôd z environmentálnych záťaží je diagnostikované správne, ale sľubovať ‚zabezpečenie trvalého odstránenia‘ týchto záťaží je ďaleko za možnosťami mesta. V prípade bývalej rafinérie Apollo tento vlak už navyše odišiel a nebola to z pohľadu účinkovania mesta veľká sláva.“

Alena Trančíková, vedúca odboru kvality vôd a environmentálnej politiky BVS

Aj suché dni sú v meste znesiteľnejšie. Na námestiach pribudli zelené plochy, ktoré vsakujú vodu a tá tak neodteká do kanalizácie a naopak zvlhčuje a ochladzuje vzduch.

Nové parkoviská sú priepustné a nestojí na nich voda, električky jazdia na podloží, ktoré pohlcuje hluk a tiež zachytáva vodu.

„Správna je aj orientácia na budovanie vodozádržných opatrení, tento záväzok nachádzame v programoch všetkých kandidátov, tak sa snáď nejakých realizácií v Bratislave dočkáme. Pochvala prináleží za to, že pán Mika si všimol prijatie akčného plánu pre adaptáciu Bratislavy na zmeny klímy a zaväzuje sa aktívne ho presadzovať do praxe.“

Alena Trančíková, vedúca odboru kvality vôd a environmentálnej politiky BVS

Celý program Václava Miku tu.

 

Ján Mrva: Moderná Bratislava

Doprava: plytké metro

Po štyroch rokoch Bratislavy pod Jánom Mrvom má mesto pripravené všetky povolenia a podklady na podzemnú trasu vlakoelektričky od Filiálky k Starému mostu. Pri moste má mestský vlak vyjsť na povrch a napojiť sa na trať vedúcu až na koniec Petržalky. Do obhajoby pozície primátora vo voľbách 2022 ide Mrva s tým, že za ďalšie štyri roky podzemnú vlakoelektričku, nazývanú aj plytké metro, dostavia.

„Program pána Mrvu pôsobí viac propagandisticky. Návrh na veľkokapacitnú podzemnú koľajovú dopravu v podobe tunela pre vlaky nie je ničím iným než oprašovaním bývalého projektu tunela Predmestie – Petržalka, ktorý bol zastavený ako ekonomicky nenávratný a predovšetkým bolo odmietnuté jeho financovanie z eurofondov. V situácii, keď za štyri roky mesto nedokázalo odštartovať čo len jedinú modernizáciu električkovej radiály, je predstava, že za osem rokov bude vybudovaný tunel, naivná.“

Martin Fundárek, predseda združenia Lepšia doprava

Sociálna oblasť: centrá pre seniorov, tréningové byty pre bezdomovcov

Adam chodí ako dobrovoľník do denného centra pre seniorov, ktoré pomáha rodinám postarať sa o starších; v meste takýchto centier za posledné roky pribudlo viac. Vzniklo aj špecializované zariadenie pre ľudí s demenciou a Alzheimerom.

Ľudia bez domova sa dostávajú do tréningových bytov, nový sociálny podnik im pomáha vrátiť sa do života.

„Ján Mrva vníma sociálne veci najmä cez optiku troch skupín: seniorov, ľudí bez domova a ťažko zdravotne postihnutých (či skôr tých, ktorí sa ťažko pohybujú). Ani pre neho v programe neexistujú užívatelia drog, deti z vylúčených lokalít a podobne. Navyše, jeho ponuka je vo viacerých bodoch sporná. Napríklad seniorom ponúka nové, špecializované zariadenie na Alzheimerovu chorobu a demenciu – ale veď práve tieto dve diagnózy najčastejšie privádzajú ľudí do zariadení, takže každé z nich musí mať túto špecializáciu, nevysvetľuje načo nové, ďalšie?“

Ida Želinská, sociálna poradkyňa, bývalá šéfka úradu práce v Bratislave

Zeleň a voda: zachytíme vodu, vysadíme stromy

Za posledný štyri roky v meste vysadili zhruba 1500 stromov, Malé Karpaty nad mestom a obzvlášť pramene Vydrice sú chránené.

Podobne ako v malom vo Vajnoroch, aj po meste vznikli poldre, suché nádrže, ktoré zadržiavajú vodu.

Mrva obnovil bývalý podnik technických služieb mesta Bratislavy na zimnú a letnú údržbu vrátane výsadby zelene.

„V programe Jána Mrvu je budovanie vodozádržných poldrov ako prevencia pred dosahom prívalových dažďov a dokonca aj čistenie dažďových vpustov v správe mesta.“

Alena Trančíková, vedúca odboru kvality vôd a environmentálnej politiky BVS

Celý program Jána Mrvu tu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie