Denník N

NAKA vypočúva organizátorov protestov Za slušné Slovensko, chce výpisy z účtov

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Protikorupčná jednotka na príkaz šéfa NAKA Petra Hraška žiada od organizátorov demonštrácií po vražde Jána Kuciaka výpisy z účtov a vyšetrovateľ im hovorí o štátnom prevrate. V piatok bude ďalší protest.

Organizátori demonštrácií Za slušné Slovensko chodia v posledných dňoch na výsluchy na Národnú kriminálnu agentúru. Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Peter Jakubík ich predvoláva na výsluch vo veci „korupcia a iné“.

Na výsluchu už boli Juraj Šeliga, Karolína Farská, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Veronika Bruncková. Vo štvrtok ich majú nasledovať ďalší. Vyšetrovateľ im oznámil, že na nich niekto podal anonymné trestné oznámenie, že organizovali štátny prevrat a platí ich George Soros.

„Vyšetrovateľ nám povedal, že on by to hodil do koša, ale na príkaz riaditeľa NAKA musí konať,“ potvrdil Denníku N Šeliga.

Organizátori protestov sa v reakcii na ich vypočúvanie rozhodli zvolať v Bratislave ďalší protest, bude v piatok o piatej. Protesty sa budú konať aj v Košiciach, v Prievidzi, v Bruseli a v Poprade, v Banskej Bystrici bude v sobotu.

Vo všetkých mestách bude zabezpečené pódium a vystúpia rečníci. „Niekde to bude spojené s diskusiami a koncertmi, takže to bude mať viac pripomienkový charakter a nie protestný,“ oznámila jedna z organizátoriek Táňa Sedláková.

Hraškova akcia

Riaditeľom NAKA je Peter Hraško – človek blízky exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer) a Tiborovi Gašparovi. Hraška po nástupe do funkcie kritizoval policajný prezident Milan Lučanský. Policajný prezident povedal, že Hraška odstavil od informácií vo veci vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Za slušné Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie