Denník N

Kočnera obvinili z ďalšieho trestného činu, podvodom ovládol golfový areál v Báči

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Prípad opísal podrobne novinár Ján Kuciak. Kočner mu klamal, ukázalo vyšetrovanie.

Vo štvrtok od 10:00 bude Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici opäť rozhodovať o prepustení Mariana Kočnera z väzby. Žiadosť si Kočner podal pred niekoľkými dňami. Jeho obhajca Martin Pohovej povedal, že dôvodom sú prieťahy v konaní. Kočner je vo väzbe kvôli kauze zmeniek voči televízii Markíza od konca júna.

„Vzhľadom na to, že väzbu pre nášho klienta považujeme za účelovú, predpokladáme, že klientovi bude vznesené ďalšie obvinenie. Nevieme, pre akú trestnú vec, ale je zrejmé, že polícia chce klienta účelovo držať vo väzbe,“ povedal po podaní žiadosti Pohovej televízii Joj.

Advokát predpovedal situáciu správne, o účelovosti však nemôže byť reč. V prípade Kočnerových káuz polícia dobieha zameškané. Tak to je aj v kauze golfového areálu v Báči.

Kočnera tento týždeň obvinili z trestného činu poškodzovania veriteľa. Denníku N to potvrdili zdroje z orgánov činných v trestnom konaní. Polícia nechcela prípad komentovať, „vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a taktiež, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie