Denník N

Máte perfektnú kultúru, hovorí Afganec Musafer, ktorého kebab označujú za najlepší v Bratislave

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Musafer Khan Gul prišiel na Slovensko pred ôsmimi rokmi a hovorí, že si tu tak zvykol, až sa mu za Slovenskom cnie aj na dovolenke.

Na prvý pohľad to vyzerá ako obyčajný malý stánok s kebabom, ktorého ponuka sa nelíši od podobných predajní na rušných križovatkách.

Známy bloger Čoje však kebab Musafer označil za najlepší v Bratislave a Afganec Musafer Khan Gul (37), ktorý ho pripravuje, je dnes už malou gastronomickou hviezdou. Jeho stánok na Trnavskom mýte stojí viac ako tri roky a dnes je posledným, ktorý tam ešte funguje.

Podchod pod veľkou križovatkou totiž zrekonštruovali a stánky dostali na výber: buď sa presťahujú do podchodu, alebo úplne odídu. A to čaká aj Musafera. Zatiaľ nevie, kam pôjde.

Mrazený kebab nahradil vlastným receptom

Na Slovensko prišiel pred ôsmimi rokmi. Je vyučený strojár a v Afganistane mal vlastnú dielňu, kde vyrábal náhradné diely. „Tam neexistujú nové diely, musia ich vyrábať strojári, pozvárať, napríklad diely do buldozéra,“ vysvetľuje Musafer.

Po príchode na Slovensko sa však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Dennika N.

Pekné veci

Teraz najčítanejšie