Denník N

Chelsea chcela Kantému platiť cez daňový raj, on to odmietol. Chcel iba normálny plat

Foto – AP
Foto – AP

Defenzívny záložník N’Golo Kanté patrí k najsympatickejším futbalistom na svete a má za sebou ďalší skvelý rok, s Francúzskom sa stal majstrom sveta.

Vďaka neuveriteľnej výdrži a bojovnosti sa z neho stal futbalový Chuck Norris, rozprávajú sa o ňom aj vtipy.

Preto bolo prekvapujúce, keď nemecké noviny Der Spiegel tento týždeň oznámili, že Kanté bude predmetom ďalšieho zo série ich investigatívnych článkov týkajúcich sa futbalu.

Spiegel ako jedno z mála svetových periodík podrobne informuje o rôznych zákulisných témach z popredných klubov. Nedávno zaujal sériou článkov o Manchestri City, objavili sa aj informácie o Paríži Saint-Germain.

Sú súčasťou tzv. „Football Leaks“, prostredníctvom ktorých sa na verejnosť dostala dôverná komunikácia a dokumenty z popredných európskych klubov. Opísali napríklad spôsoby, ktorými sa európski giganti snažia vyhýbať sankciám hroziacim za porušenie Financial Fair Play (FFP).

Kantého opisujú ako ideálny idol pre deti. Pochádza z chudobnej rodiny malijských prisťahovalcov, vyrastal od jedenástich bez otca a v mladosti hrával v malých kluboch.

V roku 2013 sa dostal do francúzskej prvej ligy Ligue 1 cez Caen, kde si ho všimli väčšie kluby, a nakoniec prestúpil za 8 miliónov eur do Leicesteru City. Tam vyhral anglickú Premier League a kúpila ho Chelsea, s ktorou v lige skončil opäť prvý.

Počas pôsobenia v Leicesteri stále jazdil na Renaulte Megane, ktorý si kúpil v Normandii. Po prestupe do Chelsea mal už lepšie auto – ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie