Denník N

Opantal vás konzumný život? Radšej pošlite peniaze pracovať

Význam sporenia rastie – ako základ pre úver na bývanie, finančný vankúš do budúcna či iný úžitok.

Sporiť sa oplatí naozaj každému, hoci z rôznych dôvodov. Stačí si vybrať vhodný produkt a prispôsobiť výšku vkladov svojim finančným možnostiam. Manažovanie vlastných financií či plánovanie financovania svojho bývania je totiž nevyhnutnosť. Čím skôr spoznáme možnosti a výhody stavebného sporenia, tým lepšie pre nás. Tento finančný produkt totiž poskytuje viaceré finančné benefity a nenútenou formou vedie k postupnému vytváraniu finančnej rezervy, a tiež k prevzatiu zodpovednosti za svoju finančnú situáciu a bývanie. Dnes, keď sa pri žiadosti o úver na bývanie stále viac prihliada na vlastné zdroje klienta, môže byť stavebné sporenie tým podstatným pre získanie vlastného bytu či domu.

Neopakovateľná šanca do konca roka 2018

Práve teraz je tu špeciálna ponuka pre tých, ktorí sa chcú presvedčiť o výhodách tejto bezrizikovej formy sporenia a získať o dosť viac ako je v súčasnosti štandardom na trhu. Zhodnotenie vkladov až 1,5 % p.a. s garanciou na 6 rokov plus bonus 2 % počas 12 mesiacov sporenia a odpustený poplatok za vedenie sporiteľského účtu v prvom roku. Tieto a ďalšie výhody platia len pre zmluvy uzavreté najneskôr do 31.12.2018 v spoločnosti Wüstenrot. K tomu štátna prémia (5 %, max. 66,39 €/rok 2018) a zhodnotenie vkladov dosiahne až 8,5 % v prvom roku sporenia. To je jedinečná príležitosť získať financie výhodne a s dlhodobými garanciami. Sporením si totiž vytvárate aj právny nárok na výhodný stavebný úver so zárukou nízkeho úroku na celú dobu splácania. V prípade detského sporenia Krôčik je súčasťou aj balík poistenia (zdarma).

A pritom hráte aj o 100 x 100 eur

Vďaka stavebnému sporeniu si môžete vyskúšať, aký dopad bude mať na bežný život pravidelné odkladanie určitej sumy z mesačného rozpočtu. Takáto skúsenosť môže mať pre vás veľký význam, najmä, ak chcete čerpať úver. A „čerešničkou na torte“ je možnosť výhry 100 eur. Len preto, že máte správny prístup k svojim financiám.

Pomaly už počuť roľničky

Čo tak urobiť si tentoraz záver roka pokojnejší a zároveň prospešnejší. Menej nákupov jedla (prospeje aj zdraviu), viac prechádzok (prírodou, nie nákupnými centrami), menej hmotných darčekov (čo potešia len nachvíľu), radšej viac pozornosti a času venovaného tým, na ktorých nám záleží. Ocení to aj rozpočet. Napokon, šťastné chvíle si nekúpite, o tie sa treba pričiniť.

www.wuestenrot.sk, *6060 (0850 60 60 60)

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie