Denník N

Bugár vyzval Danka, aby vyvodil zodpovednosť, cez SMS, opozícia už zbiera podpisy na schôdzu

Andrej Danko a Béla Bugár. Foto N – Tomáš Benedikovič
Andrej Danko a Béla Bugár. Foto N – Tomáš Benedikovič

SNS sa verejne sťažuje na Bugára.

Osobný problém predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka s jeho rigoróznou prácou, ktorá je plagiátom, vťahuje vládnu koalíciu do nového konfliktu a hlasovania v Národnej rade, ktoré ukáže, v akej kondícii je trojkoalícia Smer, SNS, Most-Híd.

V piatok sa vďaka stanovisku SNS ukázalo, že šéf Mosta-Híd Béla Bugár poslal odkaz o vyvodení osobnej zodpovednosti Danka za plagiátorstvo nielen do médií, ale aj jemu osobne. Vyzval na to nášho predsedu cez SMS správu, sťažuje sa SNS, ktorá si myslí, že sa takýto problém má riešiť na koaličnej rade.

Bernaťák sa sťažuje za stranu

„Po troch rokoch poslať predsedovi SNS, koaličnému partnerovi, ktorý ho vždy podržal, len esemesku, a to počas ťažkého rokovania V4 s Francúzskom a Nemeckom, v ktorej ho vyzýva na vyvodenie osobnej zodpovednosti, považujeme za neseriózne. Na to by mala slúžiť koaličná rada, pretože bez dôvery v koalícii sa nedá pracovať a riadiť štát,“ píše v tlačovej správe predseda klubu SNS Tibor Bernaťák.

Podľa šéfa klubu SNS má Danko osobnú zodpovednosť jedine voči svojej rodine, voči poslancom SNS, členom strany a voličom. „O dôvere alebo nedôvere voči jeho osobe rozhoduje len snem SNS a vo voľbách voliči. Nik iný nemá právo na takéto vyjadrenia,“ píše.

Bugárovi vyčíta, že je neobjektívny, čo sa snaží dokázať tým, že takúto výzvu neposlal prezidentovi Andrejovi Kiskovi. „U toho totiž, na rozdiel od pána Danka, už padlo súdne rozhodnutie o nezákonnom konaní.“ Naráža na pozemkový spor, v ktorom popradský súd nedávno rozhodol o pozemkoch, ktoré Kiska kúpil od realitnej kancelárie. Súd uznal práva pôvodného vlastníka, ktorý tvrdí, že ich nikdy nepredal.

Most-Híd mlčí, Smer je pevný

Most-Híd sa k Dankovi zatiaľ vyjadril len cez hovorkyňu, a tak nie je zrejmé, čo presne si strana predstavuje pod pojmom „vyvodenie osobnej zodpovednosti“. Očakávajú od Danka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Slovensko

Teraz najčítanejšie