Denník N

Najsilnejšie momenty prejavov, ktoré odzneli na bratislavskom proteste Za slušné Slovensko

Vybrali sme časti prejavov, ktoré rečníci predniesli na Námestí SNP v Bratislave na desiatom proteste Za slušné Slovensko.

Herec Richard Stanke

Stretli sa nás tu tisíce, ale ja sa dnes prihovorím tým, ktorí sú niekde inde. Pán Fico, Danko a vám podobní, choďte už, prosím, dočerta. Nechajte nás slobodne dýchať a nechajte nás slobodne žiť a hlavne, dajte preč svoje špinavé ruky od týchto mladých ľudí. Títo ľudia si zaslúžia obdiv. Robia veci z presvedčenia aj napriek nepohodliu, vlastnému času a vašej šikane. Robia to z vlastného presvedčenia, lebo chcú žiť v lepšej krajine.

Vy však útočíte zo strachu, lebo nechcete žiť aj so svojimi susedmi v base. Vy už presvedčenie nemáte, máte iba strach. Vaši prisluhovači týchto ľudí nazvali štence. Tiež sme boli štence v novembri ’89, keď sme stáli na tomto námestí. A takí istí ako vy, pán Fico, sa nám vyhrážali, že nedoštudujeme, že nás platia imperialisti a že nás organizuje Slobodná Európa. Tá istá situácia ako dnes. Len imperialistov nahradili vaše bludy o Sorosovi.

Vaša snaha rozdeliť spoločnosť a obrátiť hnev na nás je odsúdená na prehru. Rovnako ako pred 29 rokmi. Jediné, čo dosiahnete, je ešte väčšia hanba pre vás a ešte väčší marazmus, ktorý do spoločnosti vnesiete.

Váš kapitán Danko, ktorý nie je schopný z vlastnej hlavy napísať ani rigoróznu prácu o verejnej správe, dnes blúzni o Orbánovi a posiela pätolizačské fotky z Ruska.

A vy sám, pán Fico, namiesto pripomenutia vzniku Československa si s rovnakými ako vy idete pripomenúť revolúciu na Kube. Stratili ste kompas a súdnosť. Celá tá vaša partička, ktorá si ešte stále vznešene hovorí koalícia.

Ten, koho ste ako novú tvár inštalovali do pozície premiéra, sa niekde motá, akoby nechápal, čo sa deje. Za pol roka sme od neho nepočuli vetu, ktorá by stála za to. Haló, pán premiér Pellegrini,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Za slušné Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie