Denník N

Prvá veľká Hapalova skúška: zvládnuť zdutého Weissa

Vladimír Weiss ml. Foto - archív tasr
Vladimír Weiss ml. Foto – archív tasr

Dôležitý zápas. Váš tím prehráva na ihrisku rivala 0:1, potrebuje vyhrať. Vy ste sa nedostali do základnej zostavy. „Nevadí, veď tréner ma môže nasadiť aj neskôr,“ hovoríte si.

Príde 79. minúta, tréner chystá posledné striedanie. „To je moja chvíľa, hneď sa prezlečiem,“ tešíte sa.

No nie, tréner pošle na ihrisko vášho spoluhráča. „Som skúsený, ťahá mi na tridsiatku. Aj keď nesúhlasím, trénerovi to poviem neskôr, veď som profesionál a reprezentant krajiny,“ poviete si v duchu.

To si poviete, keď nie ste Vladimír Weiss, slovenský futbalový reprezentant. Keď tréner Pavel Hapal poslal v 79. minúte zápasu Ligy národov v Česku na ihrisko Adama Nemca a vyčerpal svoje striedania, zdutý Weiss sa pobral do šatne. Namiesto toho, aby ďalej morálne podporoval tím.

Podľa portálu Profutbal.sk Weiss už päť minút po stretnutí smeroval von zo štadióna a cestou k tímovému autobusu vyhlásil: „Ja som skončil.“ Do autobusu napokon nenastúpil.

Hapal: Dozvedel som sa to po zápase

Už pár minút po zápase mu to internetoví diskutéri zrátali. Príspevky sa niesli v duchu, že išiel zahriať motor na svojom aute, aby mohol spoluhráčov odviezť do krčmy.

Pre vysvetlenie – Weiss na októbrový zraz v roku 2016 meškal, pretože sa zdržal v cele predbežného zadržania, keď (ne)šoféroval opitý svoje auto.

Ale späť k súčasnosti. Weiss nielenže ukázal nezrelosť a neprofesionalitu, ale aj masívne podkopal autoritu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie