Denník N

Robert Fico: politický zúfalec pred dôchodkom

Bezprostredne pred voľbami v marci 2016 sa Robert Fico nechal vyfotografovať pred utečencami na grécko-macedónskej hranici. . Foto – TASR
Bezprostredne pred voľbami v marci 2016 sa Robert Fico nechal vyfotografovať pred utečencami na grécko-macedónskej hranici. . Foto – TASR

Možno sme práve spolu s ministrom Lajčákom svedkami toho, ako Fico definitívne obracia Smer na cestu k extrému.

Robert Fico bol známy ako šikovný politický hráč, ktorý v zákulisí dokázal vyrokovať, čo potreboval. Zároveň bol známy aj tým, že neustále menil témy podľa toho, čo sa mu práve hodilo. Kým dokázal jedno skĺbiť s druhým, bol úspešný.

Teraz sa zas vrátil k migrácii bez toho, aby absolvoval potrebnú prípravu. Strašením o migračnom pakte sa pridal ku kotlebovcom a spol. Ale najmä sa postavil proti svojmu vysnívanému prezidentskému kandidátovi Miroslavovi Lajčákovi.

Minister zahraničia ako predseda Valného zhromaždenia OSN rok na pakte pracoval, spojil s ním svoje renomé, osobne sa zaručil za jeho správnosť a užitočnosť.

Lenže predseda Smeru pakt označil za jednu veľkú chybu, odmietol ho a Lajčáka pred celým Slovenskom, ale aj jeho kolegami zo zahraničia ponížil.

Jediná alternatíva, pri ktorej by to nakoniec mohlo byť v Lajčákov prospech, je za vlasy pritiahnutá teória, že Fico mu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pakt OSN o migrácii

Komentáre

Teraz najčítanejšie