Denník N

Niektoré ministerstvá na otázky Denníka N odpovedajú

Minister školstva Juraj Draxler. Foto N - Tomáš Benedikovič
Minister školstva Juraj Draxler. Foto N – Tomáš Benedikovič

Ministerstvo školstva, zahraničia aj kancelária Národnej rady na otázky Denníka N odpovedali.

„Vláda sa rozhodla nekomunikovať s Denníkom N. Dohodli sa na tom členovia vlády po skončení jej zasadnutia v stredu minulý týždeň,“ napísal v pondelok v tlačovej správe tlačový odbor Úradu vlády. Nie všetci ministri sa však rozhodli dodržiavať zákaz komunikácie, o ktorý požiadal premiér Robert Fico po tom, čo boli súčasťou stredajšieho vydania novín aj samolepky karikatúr Shootyho.

V pondelok na otázky Denníka N neodpovedali z ministerstva vnútra, dopravy, aj zdravotníctva, v utorok však už viaceré ministerstvá odpovedali. Urobilo tak ministerstvo zahraničia, aj ministerstvo školstva.

Na pracovnom obede zasadnutia vlády, minulý týždeň, prebehla spontánna diskusia ministrov, ktorým sa nepáčila politická kampaň Denníka N. Na záver tejto diskusie sa ministri dohodli, že s Denníkom N obmedzia komunikáciu.

„Minister Juraj Draxler vydal komunikačnému oddeleniu pokyn, aby komunikácia ministerstva so všetkými médiami pokračovala štandardne,“ napísala jeho hovorkyňa Beáta Dupaľová-Ksenzsighová. Samotný minister však podľa nej nebude Denníku N poskytovať dlhšie rozhovory, „a to do doby, pokiaľ bude trvať výsostne politická kampaň Denníka N, ktorú aj on považuje za nenáležitú“.

Draxler poskytol N rozhovor po nástupe do funkcie. Jeho hovorkyňa odpovedala na infožiadosť, ktorú dnes redakcia poslala všetkým ministrom. Pýta sa ich, či aj oni súhlasili s dohodou s novinami nekomunikovať, a ako chcú dodržať v takom prípade zákon. Ministerstvá majú na odpoveď 8 dní.

„Vzhľadom na prijaté rozhodnutie zástupcovia komunikačných odborov vládnych inštitúcií  vzájomne  konzultovali ďalší postup po technickej a právnej stránke. Úrad vlády SR, ako aj jednotlivé ministerstvá budú pri informovaní postupovať podľa platnej legislatívy,“ informoval Úrad vlády.

Na otázky Denníka N dnes odpovedala aj Kancelária Národnej rady. Jej predsedom je Peter Pellegrini, ktorý nie je súčasťou vlády.

nalepky_banner_web

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie