Denník N

Prepis vystúpenia Andreja Danka: Viem, že to nie je žiadne vedecké dielo

Foto - TASR
Foto – TASR

Predseda SNS tvrdí, že rigorózna práca zabezpečí len stavovský titul a môže byť robená aj metódou kompilácie. Dankov prejav trval 24 minút, okrem jeho prepisu prinášame aj text, ktorý zhŕňa argumentačné zlyhania šéfa Národnej rady.  

Počuli sme slová na jednej strane plné pátosu, na druhej strane zákerných narážok. Ťažko sa reaguje na ženu, ale ja dnes zareagujem ako predseda Národnej rady, aj ako predseda SNS, aj ako poslanec Národnej rady, ale aj ako otec detí, ktoré si tiež zaslúžia úctu.

Znova ste ukázali, že vám nejde o Slovensko a krágľujete ľudí bez rozsudku. Stačí vám len novinový článok. Deväťkrát ste spomenuli médium, ktoré vyrástlo z peňazí oligarchov, ktorí sem chcú dosadiť politikov, ktorí už dnes financujú politické strany ako Spolu, a opakovane ich vyzývam, aby zverejnili financie. Áno, práve tento typ denníka rozbíja ľudské vzťahy, vymýšľa si kauzy a, žiaľ, pre vás raz zničí aj Slobodu a Solidaritu.

O lživej kampani

Bez riadneho súdneho konania chcete terorizovať ľudí. Hovoríte o slušnosti, sami ju nemáte. Takáto lživá kampaň môže zasiahnuť kohokoľvek z vás v budúcnosti.

Každý deň, každý boží deň Sloboda a Solidarita podáva trestné oznámenia na kohokoľvek v tomto štáte. Útočí do rektora, útočí do ministrov. Zvykli sme si. Mám pocit, že cítite, že ste v koncoch. Politicky aj ľudsky. Ako ľudí mi je vás naozaj ľúto, pán Matovič. Hádžete kameňom a sami nie ste bez viny.

Žiaľ, nie ste schopní odbornej diskusie o vzniknutom probléme. Prosím, prestaňte rozdeľovať spoločnosť na dobrých a zlých, na slušných a neslušných. Používajte argumenty, pretože politický boj je aj zrkadlom spoločnosti. Aj vy ako opozícia tvoríte hodnoty spoločnosti a dávate príklady aj našim deťom.

Dovoľte mi ešte raz, aby som sa v prvom rade ospravedlnil občanom, že som druhýkrát musel zvolať schôdzu k tomuto problému, ale zaväzuje ma k tomu zákon. Mám pocit, že naozaj je to ďalší pokus o vrcholenie tejto kampane voči mojej osobe v snahe rozdeliť spoločnosť, ako som povedal, na slušných a zlých.

Čo je Denník N?

Vážení kolegovia, bez dôkazov naozaj manipulujete verejnú mienku a dnes tu zaznelo takmer deväťkrát slovné spojenie Denník N. Čo je Denník N? Je to médium, ktoré financuje oligarcha, ktorý už ovládol Bratislavu, Nitru, pána Poliačika, Beblavého a ani sa tým na tlačových konferenciách netají.

Opakovane vyhlasujem, že som všetko v roku 2000 v Banskej Bystrici absolvoval. A poskytnem dnes dôkazy aj na tejto schôdzi novinárom.

Ale poďme k vývoju tejto kvázi kauzy. Najprv sa moja rigorózna práca v jednom kuse stráca. Potom je záhadne evidovaná v počítačovom systéme pod iným menom. A áno, dnes sa významným ľuďom v tomto štáte strácajú diplomové práce a záverečné práce. Keď som sa pozeral do archívov, nedá sa dostať k niektorým prácam. K úplnému zneniu práce pána Sulíka, pána prezidenta, mnohých docentov v tejto sále. A verte, že to, čo ste otvorili, spustí procesy proti mnohým z vás. Pretože ani nacistické režimy, ani komunisti, ani po 89. roku, nikto spätne nehodnotil obdobie, ktorému nemôže rozumieť.

Pred osemnástimi rokmi spočívala dobromyseľnosť v spracovaní textu. Klamete, keď hovoríte, že nemám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Slovensko

Teraz najčítanejšie