Denník N

Prípad Malinová ako v absurdnom filme. Vyšetrovanie sa skončilo – zabudnite

Slávna tlačovka premiéra a ministra vnútra o Hedvige Malinovej bola v septembri 2006. Foto - TASR
Slávna tlačovka premiéra a ministra vnútra o Hedvige Malinovej bola v septembri 2006. Foto – TASR

Orbán v prípade Hedvigy Malinovej Žákovej pomohol Ficovi zbaviť sa problému a zamiesť celú vec pod koberec bez priznania chyby.

Prokuratúra župy Győr-Moson-Sopron uzatvorila prípad falošného svedectva Hedvigy Malinovej Žákovej. Stalo sa tak viac ako dvanásť rokov po tom, ako študentku maďarskej národnosti v Nitre prepadli, viac ako dvanásť rokov po tom, ako ju Robert Fico a Robert Kaliňák na spoločnej tlačovke obvinili, že si prepadnutie len vymyslela, aby zdiskreditovala ich vládu, viac ako jedenásť rokov po tom, ako ju slovenská prokuratúra obvinila, viac ako sedem rokov po tom, ako sa jej vláda Ivety Radičovej ospravedlnila, viac ako šesť rokov po tom, ako slovenská polícia priznala, že pôvodný lekársky posudok obviňujúci Malinovú z klamstva nesedí, viac ako päť rokov po tom, ako sa napadnutá radšej presťahovala do Maďarska, viac ako štyri roky po tom, ako slovenská prokuratúra opäť podala na Malinovú žalobu, a skoro dva roky po tom, ako sa súdne konanie presunulo do Maďarska.

Človek by povedal, že k takémuto výpočtu už netreba nič dodať, osvedčil by sa v akejkoľvek absurdnej dráme niektorého zo známych stredoeurópskych spisovateľov. Najmä preto, lebo záver je rovnako absurdný ako celý dej.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Robert Kaliňák

Viktor Orbán

Komentáre

Teraz najčítanejšie