Denník N

Bral kokaín a modlil sa, aby zomrel. Tyson Fury bol dvakrát na podlahe ringu, ale s Wilderom remizoval

Foto - AP
Foto – AP

Fury sa do boxerského ringu vrátil tento rok po takmer trojročnej prestávke, odkedy v Düsseldorfe porazil Ukrajinca Vladimira Klička. Po dvoch letných víťazstvách nad Albáncom Seferom Seferim a Talianom Francescom Pianetom sa v Staples Center v Los Angeles postavil Američanovi Deontayovi Wilderovi, držiteľovi titulu v ťažkej váhe, a všetkých prekvapil.

Wilder ho dvakrát poslal k zemi – najskôr v deviatom kole a potom ešte rezolútnejšie v poslednom, dvanástom. Presne to mu aj sľuboval, keďže patrí k najlepším knokautérom na svete. Fury sa však dokázal opäť postaviť a boxovať, v niektorých pasážach dokonca dominoval. „Neviem, ako je možné, že sa pozviechal,“ povedal Wilder po zápase. „Neviem ani, prečo nezačali počítať skôr. Bol veľmi klzký, ako keby ho natreli detským olejom.“

Rozhodcovia napokon vyhlásili remízu, Wilderovi teda zostal jeho titul, Fury však reagoval: „Bol som na súperovej pôde, a hoci ma dvakrát knokautoval, stále si myslím, že som bitku vyhral ja.“

Furyho po zápase chválili, že sa dokázal vrátiť vo vynikajúcej forme, aj keď posledné tri roky bojoval so svojimi démonmi. „Bez toho, aby nad tým nejako rozmýšľal, sa Fury stal mocným advokátom otvorenosti o problematike mentálneho zdravia, a to medzi mužmi, ktorí sa málokedy nejako otvoria,“ napísal športový reportér Guardianu Barney Ronay.

Akoby porodil dospelého Messiho

V rozhovoroch pre médiá viackrát v priebehu posledných mesiacov priznal, že má problémy. Porazenie Klička plánoval od svojich štrnástich a rýchla sláva rodáka z Manchestru ničila.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie