Denník N

Držte sa, pikujeme

Andrej Danko.
Andrej Danko.

Buďme optimisti a dúfajme, že história ukáže, ako sme sa zásadne mýlili: toto je najťažšia situácia, v akej sa Slovensko za posledných dvadsať rokov ocitlo.

  • Mikulášsky pochod vo Vranove nad Topľou zrušili, lebo ľuďom prekážal čert.
  • Na alternatívnom internete sa šírila správa, že Slovensko tento týždeň navštívil George Soros.
  • Poslankyňa Katarína Cséfalvayová poslala tip na sako Antona Hrnka a Hrnko sa pýtal, či je to nová forma komunikácie. A to je len začiatok.

Tl;dr: ak sme minulý týždeň napísali, že nič nedáva zmysel a všetci sa zbláznili, tento týždeň to bolo ešte omnoho horšie. Horšie v tom zmysle, v akom sme si to ešte pred pár týždňami ani nevedeli predstaviť – a to sme si už pred pár týždňami mysleli, že horšie to byť nemôže. Môže. Držte sa, pikujeme.

No veď dobre, ale kde začať?

Ukrajina vyhlásila v niektorých častiach krajiny stanné právo, lebo lode, ktoré sa plavili z jedného ukrajinského prístavu do druhého, zajal nepriateľ. Posádku Rusi uväznili.

Aspoň tak by sa to mohlo na prvý pohľad zdať. Premiér Peter Pellegrini však povedal len to, že ho situácia na Ukrajine znepokojuje, ale Rusov spomenúť zabudol, takže úspešne navodil dojem, že je to tak nejak ukrajinský problém. 

Andrej Danko však zašiel ešte ďalej a povedal, že Ukrajina nás už v minulosti oklamala, čím myslel akciu, ktorej cieľom bolo odhalenie ruských agentov. Čo sa aj podarilo, to len Andrej Danko mal pocit, že ho oklamali. Zároveň evidentne nemal pocit, že ho oklamali Rusi napríklad vtedy, keď do Salisbury poslali podnikateľov s výživovými doplnkami. 

Lenže tak bolo: zatiaľ čo premiér Pellegrini povedal, že je to viac-menej ukrajinský problém, magister Danko rovno povedal, že je to ukrajinská chyba. A Eduard Chmelár oznámil, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie