Denník N

Týždeň v koalícii: Krehkú väčšinu vie rozkolísať aj napnutý gombík, odchodom hrozí ďalší poslanec

Anton Hrnko a Katarína Cséfalvayová. Foto N - Vladimír Šimíček a Tomáš Benedikovič
Anton Hrnko a Katarína Cséfalvayová. Foto N – Vladimír Šimíček a Tomáš Benedikovič

Poslanec Mosta-Híd Fedor varuje, že ak sa zahraničná politika prestane vytvárať v trojuholníku prezident-premiér-minister, ale získa podobu kosoštvorca, tak podľa toho aj bude vyzerať.

Pripomeňme si pár novinových titulkov z roku 2017. „Robert Fico: Koalícia je stabilná, dôverujeme si,“ písalo sa vlani začiatkom roka. V máji to bolo podobné: „Fico garantuje, že koalícia je stabilná a nenechá sa rozhádať.“ „Naďalej sa ukazuje, že táto vláda nemá alternatívu,“ potvrdzoval bývalý premiér v lete.

Je koniec roka 2018 a aká je situácia dnes? Nemusíme byť ďaleko od chvíle, keď koalícia Smeru, SNS a Mosta-Híd príde o oficiálnu väčšinu 76 poslancov, a roztržky medzi koaličnými politikmi sú také časté, že len za minulý týždeň sa ich nazbieralo na článok.

A dosahujú až bizarnej podoby – čoho dôkazom je príhoda s napnutým gombíkom na saku podpredsedu SNS Antona Hrnka, ktorého fotku vraj poslala šéfka zahraničného výboru Katarína Cséfalvayová (Most-Híd) satirickej stránke Zomri, ale aj status poslanca Martina Fedora, ktorý šťavnato hovorí o odchode z koalície.

Vzájomných prestreliek, roztržiek a dramatických odkazov však minulý týždeň koalícia zažila ešte viac. Stojí za to si ich pripomenúť.

Hrnkov gombík a Pellegriniho lajk

V sobotu sa na facebookovom účte podpredsedu SNS Antona Hrnka objavil status, v ktorom ohlásil, že sa chce Bélu Bugára pýtať na komunikačné spôsoby poslankyne Kataríny Cséfalvayovej. Hrnkovi prekáža, že koaličná kolegyňa podľa zverejnenej komunikácie poslala fotku jeho napnutého saka satirickej stránke Zomri.

Print screen komunikácie zverejnili na samotnej stránke. Sama poslankyňa sa v pondelok 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie