Denník N

Tá hra je ako heroín, zúfajú si rodičia. Detí závislých od Fortnite je čoraz viac

Foto - Bloomberg/Patrick T. Fallon
Foto – Bloomberg/Patrick T. Fallon

Keď rodič zavolá dieťa na večeru počas rozohratej hry, rozpúta sa doma tretia svetová. Hra sa nedá prerušiť a odchod znamená prehru.

Píšu Jef Feeley a Christopher Palmeri, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Debbie Vitanyová zvádza boj s hrou Fortnite a prehráva.

Jej 17-ročný syn Carson trávi s videohrou 12 hodín denne. Zbiera zbrane a robí si zásoby, aby prežil v post-apokalyptickom svete zo všetkých najdlhšie. Učitelia sa sťažujú, že zaspáva počas vyučovania a jeho známky sa výrazne zhoršili.

„Dosiahli sme síce drobný pokrok a podarilo sa nám okresať počet hodín, ktoré trávil hraním, no po čase sa to vrátilo do starých koľají,“ sťažuje sa mi Vitanyová v rozhovore. „Nikdy predtým som nevidela hru, ktorá by tak ovládala detskú myseľ.“

Podobné trápenie zažívajú aj ďalší rodičia, učitelia a šéfovia po celom svete. Zápasia s tým, že hra zamestnáva hráčov celé hodiny – často na úkor iných aktivít. Viac než dvesto miliónov ľudí sa zaregistrovalo, aby mohlo hrať Fortnite, ktorý sa tak stal pre spoločnosť Epic Games miliardovým biznisom. Niektorí zúfalí rodičia však museli svoje deti poslať na liečenie.

Hra ako dôvod na rozvod

„Táto hra je ako heroín,“ vraví Lorrine Marerová, britská odborníčka na správanie, ktorá pracuje s deťmi závislými od hier. „Keď sa

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ sporubsky@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie