Denník N

Od letného hitu k upršanej novinke. Medial Banana zverejnili nový singel

Hoci sa tento rok ešte neskončil, už vedia, čo ich čaká v tom nasledujúcom. Oslávia desať rokov na scéne a vydajú nový album. Už teraz je isté, že na tretej štúdiovej nahrávke reggae skupiny Medial Banana bude aj táto pieseň. Dali jej názov Keď padá dážď a práve ju ako singel zverejnili aj s videoklipom.

O vizuálnu podobu skladby sa postarili režisér Peter Hoferica a kameraman Marián Ontko. Pesnička ukazuje posun obľúbenej koncertnej zostavy od jej letného hitu Môžeš všetko s ľúbostnou témou k úplne inej atmosfére. „Keď padá dážď v noci na mesto, vtedy stráca význam čas…,“ uvádzajú muzikanti svoju novinku slovami z jej textu.

Šesťčlenná bratislavská formácia sa už objavila na festivaloch ako Sziget, Pohoda, Outlook, Mighty Sounds, Overjam či Uprising. Vďaka predchádzajúcemu albumu Inna Jamdown (2016) však prenikla ešte ďalej do sveta. Hudobníkom sa podarilo získať na spoluprácu známe reggae mená ako Anthony B alebo Jah Mason, hudba.sk upozornila, že vplyvný web Reggaeville.com im odpremiéroval pesničku na svojom kanáli YouTube a v rebríčku najlepších albumov roka dal Inna Jamdown na skvelé 15. miesto. Slovensko-jamajskému albumu sa venovali aj médiá z iných krajín.

Svoj pobyt na Jamajke Medial Banana zaznamenali aj v podobe niekoľkodielneho dokumentu v podobe videodenníka:

Do konca roka si pesničku aj Medial Banana môžete vypočuť niekoľkokrát. Cez víkend v Bratislave na akcii Doma dobre, neskôr na tradičnom vianočnom koncerte v Bratislave v Ateliéri Babylon, ktorý bude 15. decembra. O týzdeň nato sa ešte kapela predstaví v Košiciach v Tabačke, prešovskom Wave či nitrianskom Music a Cafe.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie