Denník N

RTVS opäť útočí na vlastné tváre, Reportéri podráždili Smer Vietnamcom aj Kočnerom

Rozhovor s exministrom Kaliňákom. Foto - FB Laco Ďurkovič
Rozhovor s exministrom Kaliňákom. Foto – FB Laco Ďurkovič

V redakcii Reportérov je opäť napätie. Reláciu Reportéri stiahnuť nechcú, s redaktorom Ladislavom Ďurkovičom však majú problém.

Začiatkom januára to bude rok, čo sa vedenie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na čele s Jaroslavom Rezníkom po prvý raz verejne pustilo do vlastných ľudí.

Keď na čas stopli investigatívnu reláciu Reportéri, v oficiálnom stanovisku vedenie kritizovalo prácu svojich redaktorov. Po necelom roku sa napätie v RTVS opäť prenáša do redakcie Reportérov. A vedenie opäť hodnotí svojich ľudí tvrdým slovníkom.

„Uchopenie tém bývalo problematické z hľadiska smerovania, záberu, výberu a vyváženosti zastúpenia strán, v reportážach sa vyskytovalo mnoho faktografických chýb a nenáležitých uzáverov, čo generovalo stále vyšší počet oprávnených sťažností,“ napísali v januári.

Odvtedy vedenie RTVS viackrát verejne útočilo na zamestnancov, najmä redaktorov spravodajstva. O tých, ktorí kritizovali atmosféru v redakcii, hovorili ako o „kričiacej menšine“, mladom radikálnom krídle, alebo ich vinili, že chcú robiť politiku.

Reportéri dráždili najmä Smer

Nervozita sa do Mlynskej doliny opäť vracia a znovu to súvisí s prácou a so vzťahmi v redakcii Reportérov, ktorí sa na obrazovky vrátili v septembri. Minulý týždeň

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie