Denník N

Saganov spolujazdec cíti krivdu. Keby som bol Nemec, bolo by to inak, myslí si

Sam Bennett vyhráva etapu Gira d’Italia. Foto – AP/ANSA/Daniel Dal Zennaro
Sam Bennett vyhráva etapu Gira d’Italia. Foto – AP/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Počas uplynulej sezóny bol jedným z mála šprintérov, ktorí dokázali rýchlostne súperiť s Eliom Vivianim z Quick-Stepu. Sam Bennett z Bory-Hansgrohe dokázal Taliana opakovane zdolať na Gire d’Italia, na ktorom vyhral tri etapy.

Očakávalo sa, že írsky šprintér dostane v budúcej sezóne príležitosť nadviazať na výborné výkony a opäť odštartuje na talianskej Grand Tour. Bora však rozhodla, že na Giro namiesto neho pôjde Nemec Pascal Ackermann.

Keďže na Tour de France by mal štartovať Peter Sagan, Bennettovi pravdepodobne zostane len možnosť štartovať na Vuelte a España, ktorá je pre šprintérov spomedzi trojtýždňových pretekov najmenej prestížna.

Sam Bennett vyhráva 21. etapu Gira d’Italia 2018:

Ak by som bol Nemec…

28-ročný cyklista, ktorý v tíme pôsobí od čias, keď ešte fungoval na prokontinentálnej úrovni, netají sklamanie, že nepôjde na svoje obľúbené preteky.

„Nie som spokojný so svojím súťažným programom na ďalšiu sezónu,“ rozhovoril sa pre Cyclingnews.

Bennett pri svojich posledných dvanástich šprintoch na Gire zakaždým patril medzi trojicu najlepších, kým 24-ročný Ackermann na Grand Tour dosiaľ ešte nikdy neštartoval. Ír v rozhovore naznačil, že za tímovým rozhodnutím môže byť aj vplyv

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie