Denník N

Kauzy Euro-Buildingu zobral pod seba generálny prokurátor Čižnár

V prípade veľkej stavebnej firmy sa už angažuje priamo generálny prokurátor Čižnár aj policajný prezident Tibor Gašpar.

Generálna prokuratúra chce zjednotiť všetky prípady, ktoré registruje v kauze Euro-Building, do jedného vyšetrovania.

„Generálna prokuratúra vyhodnotí a zanalyzuje informácie z interného informačného systému prokuratúry, ktoré sa týkajú obchodnej spoločnosti Euro-Building, resp. jej zástupcov v súčinnosti s Policajným zborom Slovenskej republiky a rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla dnes hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Orgány činné v trestnom konaní už registrujú 11 podaní po rôznych prokuratúrach na Slovensku. Smerujú voči firme, aj voči jej predstaviteľovi Milošovi Stopkovi. V prípade sa už angažuje priamo generálny prokurátor Jaromír Čižnár aj policajný prezident Tibor Gašpar.

O množstve problémov, ktoré mali odberatelia služieb a subdodávatelia firmy Euro-Building, sa najmä medzi starostami, politikmi a stavbármi hovorilo roky.

Stavebná firma Euro-Building získala v posledných rokoch zákazky z eurofondov za minimálne 150 miliónov eur.

Viacerí subdodávatelia, ktorí pre nich robili, hovoria, že im firma nezaplatila všetko, čo mala. Euro-Building tvrdí, že to tak nie je a faktúry platil.

Majiteľka spoločnosti Segametal Engineering Jana Nachtmannová hovorí, že za posledné dva roky osobne spoznala desiatky firiem a živnostníkov, ktorí sa kvôli tomu dostali do veľkých alebo až existenčných problémov. Spolu s ďalšími podnikateľmi, ktorí sa cítia konaním Euro-Buildingu poškodení, založili občianske združenie.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Stavbári Euro-Building

Ekonomika

Teraz najčítanejšie