Denník N

Populárni aj vplyvní. Na Pohodu 2019 prídu The Roots

Zakladajúcimi a najdlhšie fungujúcimi členmi The Roots sú frontman Tariq "Black Thought" Trotter a bubeník Ahmir "Questlove" Thompson. Foto - clewisgroup.com
Zakladajúcimi a najdlhšie fungujúcimi členmi The Roots sú frontman Tariq „Black Thought“ Trotter a bubeník Ahmir „Questlove“ Thompson. Foto – clewisgroup.com

Ich doterajší rekord je 43 miliónov. To nie je výška honoráru, ale počet videní pesničky Hello od Adele v špeciálnej verzii. Speváčka ju nahrala v malom priestore obklopená moderátorom Jimmym Fallonom a skupinou muzikantov hrajúcich na detských nástrojoch. Nebola jediným hosťom takzvaného Classroom instruments skeču v populárnej televíznej šou – zoznam mien, ktoré sa nechali nahovoriť na to isté, siaha od Adele po Metallicu. A keďže tými muzikantmi, ktorí všetkých hostí sprevádzajú, sú The Roots, viac než určite patria medzi najznámejšie americké skupiny.

„Dostal som ich ako tip už pradávno, umiestňujú sa v rôznych anketách na popredných miestach. Pre mňa bolo zaujímavé, že je to veľká živá kapela, ktorá robí rap, a bolo to v období, keď mnohí raperi tvrdili, že dídžeji sú ich kapelou, až neskôr tiež začali hrávať takto,“ povedal Michal Kaščák, ktorý dnes ráno vo vysielaní Rádia_FM potvrdil, že v lete vystúpia na festivale Pohoda.

https://youtu.be/GXJifYl_byU

So známym moderátorom sú spolu už od roku 2009. Najskôr v Late Night with Jimmy Fallon, od februára 2014 v The Tonight Show pre NBC. The Roots nie sú len tradičný „house band“, ktorý odohrá zvučku relácie a počas večera má pár krátkych vstupov. Počas celého prenosu s moderátorom úzko spolupracujú, komentujú správy, naživo komponujú pesničky z tém zadaných divákmi, robia hudobné podklady k jednotlivým číslam.

Funguje to tak dobre nielen preto, že moderátor je veľmi muzikálny. The Roots sú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Kultúra

Teraz najčítanejšie