Denník N

Vrátnik na bratislavských internátoch zarábal dvetisíc eur, časť mal vracať vedeniu, riaditeľ hovorí o pomste

Študentský domov Ľudovíta Štúra Mlynská dolina, internát Mlyny. Foto N - Tomáš Benedikovič
Študentský domov Ľudovíta Štúra Mlynská dolina, internát Mlyny. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý vrátnik na Mlynoch, ktorého meno sme zmenili, pretože si želal zostať v anonymite, podal trestné oznámenie. UK chce počkať na výsledok vyšetrovania NAKA.

Juraj pracoval na internáte vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra – Mlyny UK od roku 2010. Nastúpil na oddelenie pre bezpečnosť a poriadok na pozíciu vrátnika. Neskôr ho poverili, aby mal na starosti dochádzky ďalších kolegov vrátnikov. Mal riešiť ich dovolenky a zastupovania.

Keďže mal povinnosť navyše, dostával aj vyššie odmeny. Lenže od roku 2014 začali na Jurajov účet chodiť mimoriadne vysoké výplaty. Denník N má k dispozícii všetky Jurajove výplatné pásky od roku 2010, keď bol zamestnancom internátov.

Napríklad v júni 2014 dostal na účet 1688 eur, v júli 1913 eur, v júli o rok neskôr až 2170 eur. Juraj hovorí, že ho tieto výplaty prekvapili, pretože hoci mali všetci zamestnanci nárok aj na osobné príplatky, dvetisíc eur podľa neho môže dostávať najvyšší manažment, nie obyčajný vrátnik.

Juraj vysvetľuje, že pracoval aj nočné a cez víkendy, za čo dostával príplatky, ale celková výplata bola dokopy na začiatku 850 eur v hrubom, čo potvrdzujú výplatné pásky.

Bývalý zamestnanec internátov v Mlynskej doline v Bratislave, ktorého meno sme pozmenili pre zachovanie anonymity, sa obrátil aj na políciu, ktorá jeho trestné oznámenie odmietla. Teraz už prípad rieši Národná kriminálna agentúra (NAKA) na podnet ďalšieho zamestnanca, s ktorým hovoril aj Denník N.

Univerzita Komenského, pod ktorú internát patrí, tvrdí, že o prebiehajúcom vyšetrovaní vie a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie