Denník N

O migrácii len tárajú a počet migrantov neustále rastie

Odkedy v roku 2006 Robert Fico zostavil svoju prvú vládu, cudzincov na Slovensku neustále prudko pribúda.

Autor je politológ

Zdá sa, že Robert Fico vojde do učebníc slovenského dejepisu minimálne z troch dôvodov. Bol zatiaľ najdlhšie slúžiacim predsedom vlády, počas jeho vlády zavraždili novinára a počet migrantov sa na Slovensku viac ako strojnásobil. A práve o rozdiele medzi Ficovým táraním o migrácii a slovenskou realitou je tento text.

Mnoho slovenských voličov v tom má jasno. Medzinárodná migrácia je nežiaduci jav, ohrozuje kultúrnu aj náboženskú identitu prijímajúcej spoločnosti, jej právny systém a bezpečnosť. Aspoň takto nejako ju predstavujú pravicoví extrémisti, šéf slovenských pseudoliberálov i otec takmer tucta nemanželských detí ruka v ruke s vládnymi politikmi na čele s Robertom Ficom a Andrejom Dankom. Česť niektorým výnimkám.

Pri takejto rétorike na tému medzinárodnej migrácie by sa dalo azda očakávať, že politici budú, alebo aspoň nechajú brániť slovenské hranice, a keď nie naše, tak aspoň tie schengenské. A veru Robertovia (Fico aj Kaliňák) svojho času nelenili a vyslali na juh európskeho spoločenstva zopár policajtov, aby vedno s príslušníkmi iných štátov, najmä s bratmi maďarskými, bránili tú našu slovenskú (i maďarskú) identitu – pred nájazdom moslimov a pracovných migrantov z Ázie, Afriky, ale trebárs aj z Bulharska či Rumunska. Čo tam po tisícročnej porobe, iredente, keď ide o identitu, aj z Maďara je zrazu brat.

Veru, ani toho ministra zahraničných vecí a dnes už bývalého predsedu Valného zhromaždenia OSN nechceli koaliční politici pustiť do Marrákeša. Lebo by sme vraj účasťou na konferencii ohrozili svoju identitu aj bezpečnosť. V Maroku sa totiž mali priznať práva migrantom a my sme predsa proti nim.

V tom virvare udalostí by sa azda dalo očakávať, že hlavní vlajkonosiči antiimigračného hnutia na čele s Ficom a Dankom preukážu pozitívne výsledky v neľahkom boji proti narušiteľom slovenskej svojbytnosti, diktátu Bruselu, kvótam i kompaktu z Marrákeša. Stručný pohľad na niekoľko štatistických čísiel však schladí nejedného vyznávača homogénneho kultúrneho národa v samom srdci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie