Denník N

V Bratislave stúpa počet manažérov, ktorí užívajú kokaín. Závislých sa lieči toľko ako v 90. rokoch

Foto - Fotolia
Foto – Fotolia

Zo závislosti sa lieči toľko ľudí ako v 90. rokoch na vrchole drogovej epidémie.

Tak veľa závislých mali v Centre pre liečbu drogových závislostí v Bratislave naposledy v 90. rokoch, keď bola epidémia závislostí od drog na vrchole. Za tento rok sa do centra prišlo liečiť 835 nových pacientov závislých od drog, alkoholu a gamblerov.

A to ešte nie je štatistika za tento rok ukončená a skúsenosť terapeutov je, že koncom roka počet ľudí, ktorí sa prídu liečiť, stúpa. Celkovo sa ročne lieči zhruba 2500 pacientov.

Najviac nových pacientov je závislých od alkoholu – ide o vyše tristo nových pacientov. Je ich porovnateľne veľa ako užívateľov všetkých drog spolu. Viac ako sto ľudí sa prišlo tento rok liečiť z hazardných hier. Aj to je oproti obdobiu pred pár rokmi významné zvýšenie.

Podobne stúpajúci trend závislostí je nielen v Bratislave, ale aj na celom Slovensku. Stúpa počet novoliečených pacientov aj ľudí, ktorí sa liečia dlhodobo.

Kokaín užívajú ľudia s peniazmi a postavením

V hlavnom meste stúpa počet ľudí, ktorí užívajú kokaín. Podľa riaditeľa Centra pre liečbu drogových závislostí v Bratislave Ľubomíra Okruhlicu ide o ľudí, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie