Denník N

Galko: Smerácki lokaji nás nezastavia

Kandidáta Mitríka ako šéfa NKÚ dokonca odporúčali svojho času Pavol Paška aj Robert Fico – už len to je dostatočne diskvalifikujúce.

Autor je podpredseda strany SaS

Robert Fico otrasený megaškandálom okolo Váhostavu a hrubou politickou chybou okolo odvolávania podpredsedu parlamentu za KDH Jána Figeľa podhodil osvedčenú kosť: voľbu predsedu NKÚ. Aby nás rozoštval. Nezabralo.

Nielenže sme sa nerozhádali, ale sme sa dokázali dokonca aj korektne dohodnúť na jednom opozičnom kandidátovi pre túto a zároveň aj pre prípadnú nasledujúcu voľbu. Fico bol zasa zahnaný do kúta a musel použiť zbraň ťažkého kalibru.

Lokaji Smeru

Pavol Frešo je rozbíjač opozície, ktorý spieva svoju labutiu pieseň a ktorý odíde aj so svojou kedysi mocnou stranou do zabudnutia ako lokaj Smeru.

Lojálny šéf NKÚ, ktorý by ho „kontroloval“ ako vädnúceho župana, by sa mu hodil. Karol Mitrík má 69 rokov a má vystriedať „presluhujúceho“ Jasovského, ktorý má o tri roky menej. V úrade má končiť ako 76-ročný.

Vôbec nie je pravda, že je to excelentný kandidát, ako tvrdí Pavol Frešo. Ako riaditeľ SIS v rokoch 2010 – 2011 pozitívne nespravil prakticky nič, tajná služba si žila svojím životom a hrala svoje hry, viem o tom svoje, lebo som ju musel držať „na dostrel“ od Vojenského spravodajstva, keď s ním prichádzala do stretu.

Kandidáta Mitríka ako šéfa NKÚ dokonca odporúčali svojho času Pavol Paška aj Robert Fico – už len to je dostatočne diskvalifikujúce. Ak by Karola Mitríka nakoniec Pavol Frešo navyše nepresadil, odíde ako zosmiešnený lokaj Smeru.

Stimuly

Som si istý, že za spojením poslancov Kvasničku a Kuffu nebude to, že obdivujú pani Crkoňovú.

Odhadujem, že za tým bude vydieranie a ekonomické stimuly, prípadne nejaká kombinácia týchto faktorov. Štefan Kuffa má napríklad hospic, tam môže ísť napríklad o eurofondy, ktoré mu môže odklepnúť Smer. Pravda raz vyjde najavo a obaja páni by si mali uvedomiť, že z určitých vecí sa nestačí len vyspovedať.

O tom, že kandidátka Crkoňová ako bývalá vedúca služobného úradu u ministra školstva Čaploviča je kandidátka Smeru, nemôže pochybovať žiaden súdny človek. Prepojenia jej manžela ako regionálneho politika na najvyšších funkcionárov Smeru túto skutočnosť už len dokresľujú.

Bude veľmi zaujímavé sledovať ďalšiu profesionálnu kariéru pánov Freša, Kvasničku a Kuffu v budúcnosti. Obetovali toho dosť – Pavol Frešo utopil celú stranu ako mača a zvyšní dvaja sa odpálili z kandidatúry svojich materských strán do NR SR. Navyše, polovica Slovenska ich pokladá za zradcov…

Nezastavia nás

Smeráci nás takýmito hrami nezastavia. Sme už skúsenejší a ambícia vytvoriť alternatívu z pravicových opozičných strán je úprimná. Dohodli sme sa predtým a dohodneme sa aj teraz.

Navyše – takéto hry pomôžu skôr k tomu, aby sa opozícia očistila a vypudila zo svojich radov zradcov a oportunistov. Aby sa skrátka oddelilo zrno od pliev. A potom „to dáme“ a bledý lord Voldemort si môže svoje hry rozohrávať z opozičnej lavice. Ešte desať mesiacov.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie