Denník N

Slovan podal prihlášku do extraligy. Boj o KHL však nevzdáva

Foto – TASR/Pavel Neubauer
Foto – TASR/Pavel Neubauer

Termín na podanie prihlášky bol 15. máj. Ide však len o nezáväzný krok, definitíva účasti Slovana v domácej súťaži bude známa v auguste.

Slovan Bratislava podal prihlášku do slovenskej hokejovej extraligy. Napriek tomuto kroku pokračuje vedenie Slovana v rokovaniach o účasti klubu v KHL. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť v júni.

Termín na podanie prihlášky do súťaží Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bol 15. máj. Ide však len o nezáväzný krok, definitívu účasti Slovana v domácej súťaži bude predstavovať až udelenie licencie v priebehu augusta.

„Vedenie HC Slovan Bratislava podalo dnes v súlade so Smernicami Slovenského zväzu ľadového hokeja a jeho Súťažným poriadkom oficiálnu nezáväznú prihlášku do nového ročníka slovenskej hokejovej extraligy. Urobilo tak do stanoveného termínu, ktorý určil ešte skôr generálny sekretár SZĽH a týka sa všetkých hokejových klubov Tipsport extraligy,“ píše sa na oficiálnom webe klubu.

Slovan pôsobil v najvyššej domácej súťaži naposledy v sezóne 2011/2012. V sedemzápasovom finále s Košicami získal majstrovský titul. V prvom ročníku v KHL sa pod vedením trénera Rostislava Čadu prebojoval do play-off, kde ho však hneď v 1. kole Západnej konferencie vyradil neskorší víťaz Dinamo Moskva v najkratšom možnom čase 4:0 na zápasy.

O rok neskôr sa už Čadovi nepodarilo postúpiť s tímom do vyraďovacej fázy a pôsobenie tradičnej slovenskej bašty na ruskej hokejovej mape strácalo lesk. Už v priebehu ročníka sa objavili informácie o nevyplatení miezd všetkým hráčom a tento problém sa s vedením Slovana ťahal aj počas toho uplynulého.

Na jeho začiatku nahradil Čadu na trénerskej stoličke Fín Petri Matikainen. Situácia nabrala negatívny spád po Novom roku a boj o play-off sa zmenil na vyčkávanie konca sezóny. Slovan sa napokon umiestnil na poslednej 14. priečke v tabuľke Západnej konferencie.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie