Denník N

Veľká infografika: Aký bol rok 2018 v Denníku N

Všetko sa to začína u vás, predplatiteľov. Je vás čoraz viac, na konci roka 2018 už 30-tisíc. Aj vďaka tomu sme mohli zamestnávať už 60 ľudí, z ktorých je absolútna väčšina novinárov. Spolu s vyše 40 zamestnancami českého Deníka N je „enkárov“ už vyše stovky. Naši novinári majú čas a priestor ísť do hĺbky, preto rok čo rok, za rovnaký čas 12 mesiacov, napíšu čoraz menej, ale čoraz dlhších textov. Stále väčšia časť webu je tiež prístupná len pre predplatiteľov.

Hoci to bol na udalosti bohatý rok, prvýkrát klesol aj počet publikovaných krátkych správ, „minút“, v službe Minúta po minúte. Snažili sme sa totiž pre vás robiť spoľahlivý filter informačného chaosu a publikovať skutočne len to, čo je dôležité.

Rok 2018 bol pre nás takisto rokom, keď počet čitateľov cez mobilné telefóny presiahol tých cez počítače. Priniesol tiež slušný štart pre naše podcasty, výrazné zvýšenie počtu newslettrov a ďalší dramatický skok v počte odberateľov notifikácií. Hoci titulné stránky médií sa zvyknú považovať za mŕtve, tú našu navštevujete čoraz viac.

Ďakujeme vám a prajeme všetko dobré do roka 2019.

Infografika Denníka N za rok 2018. Koncept a dáta: Radoslav Augustín, vizuál: Soňa Ševčíková

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Hospodárenie Denníka N

Slovensko

Teraz najčítanejšie