Denník N

Záhada bizarnej golfovej oslavy, keď Liverpool vyhral v Barcelone

Pre Craiga Bellamyho sa začal nový rok ďalším škandálom. Niekdajšieho futbalistu Liverpoolu či Manchestru City obvinil bývalý zverenec zo šikany a Bellamy sa preto vzdal funkcie trénera mládežníckeho tímu Cardiff City.

Tridsaťdeväťročný Walesan reagoval, že všetky obvinenia kategoricky odmieta a je odhodlaný spolupracovať na očistení klubu aj svojho mena.

Zďaleka však nešlo o prvú negatívnu správu, ktorá sa v súvislosti s Bellamym objavila v médiách. Už v roku 2006 čelil obvineniam, že v Cardiffe zaútočil na dve ženy a v roku 2011 sa mal v rovnakom meste pobiť s mužmi, ktorým spôsobil poranenia tváre.

Rovnako vážne obvinenia sú z roku 2007, keď mal Walesan golfovou palicou zbiť spoluhráča z FC Liverpool Johna Arneho Riiseho.

Práve nórsky futbalista Arne Riise vydal koncom minulého roka autobiografiu, v ktorej podrobne opisuje celý incident.

„Spal som v hotelovej izbe a hoci bola tma, pochopil som, že neprišiel môj spolubývajúci. Namiesto neho otvoril dvere Bellamy. Stál na mojej posteli, v ruke držal golfovú palicu a bol totálne opitý. Zahnal sa celou silou s úmyslom trafiť mi holennú kosť. Ak by som sa nestihol uhnúť, mohlo to pre mňa znamenať koniec kariéry. Ďalšie údery už ale boli presné,“ spomína si Arne Riise.

„Hoci ma o pár dní objal po tom, ako mi v osemfinále Ligy majstrov prihral na víťazný gól proti Barcelone, vedel som, že nemôžeme byť priatelia,“ dodáva.

Craig Bellamy a John Arne Riise. Foto – AP

Zabijem ťa, ryšavec, zúril Bellamy

Incident sa odohral v portugalskom letovisku Algarve, kde mali hráči FC Liverpool stráviť pár dní, aby si oddýchli pred dôležitým zápasom Ligy majstrov v Barcelone.

Vo štvrtok bola na programe tímová večera bez trénerov a funkcionárov a hráči si na nej zvyčajne mohli dať aj jedno či dve pivá. Kapitán Steven Gerrard rezervoval luxusný podnik s reštauráciou a barom a Arne Riise si spomína, že pri vstupe do miestnosti si v nej všimol aj karaoke automat.

Niektorí hráči začali piť alkohol ešte skôr, ako prišlo jedlo, pričom jedným z nich bol aj Bellamy. Prešlo pár minút a Walesan už držal v ruke mikrofón. „Riise bude spievať, Riise bude spievať,“ začal Bellamy s provokáciami svojho spoluhráča. Keď sa incident viackrát zopakoval, Riise vybuchol. „Nebudem spievať, tak sklapni, lebo ťa rozbijem,“ kričal Nór na opitého spoluhráča. „Zabijem ťa, ryšavec,“ zúril Bellamy.

Hádka sa skončila Riiseho odchodom na hotelovú izbu. „Zdieľal som ju so spoluhráčom Danielom Aggerom a vedel som, že príde neskôr, preto som nechal odomknuté dvere. Rýchlo som zaspal, nebolo ani pol dvanástej,“ píše Riise v autobiografii.

Hráči Liverpoolu v roku 2007. Foto – AP

Je mi jedno, že pôjdem do väzenia

Nórsky futbalista sa zobudil, až keď do izby ktosi vošiel, a napriek tme rýchlo pochopil, že to nie je Daniel Agger.

Craig Bellamy sa s golfovou palicou postavil na posteľ a pokúsil sa o prvý úder.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie