Denník N

Bokroš o Pospíšilovi: Ten status si nenapísal sám

Ernest Bokroš. Foto N - Peter Kováč
Ernest Bokroš. Foto N – Peter Kováč

Martin Pospíšil nie je autorom statusu, v ktorom sa mladý hokejista pustil do trénera reprezentácie do 20 rokov Ernesta Bokroša. Na tlačovej konferencii po prílete z majstrovstiev sveta v Kanade to povedal Bokroš.

„Takýto sloh on nenapísal, ale on je zaň zodpovedný,“ uviedol, no nespresnil, kto ho podľa neho mal napísať.

„Je to nezmysel,“ reagoval Pospíšil v statuse na Facebooku. Dodal, že aj s Milošom Fafrákom si stoja za svojimi vyhláseniami a že ho sklamali výroky spoluhráčov na tlačovke, no zároveň chápe, že podobné veci sa nechce riešiť každému.

Bokroš mal so sebou aj kapitána tímu Martina Fehérváryho a obrancu Mareka Korenčika. Bokroš ich vyzval, aby verejne povedali, či sa realizačný tím na tímových stretnutiach hádal, ako to v statuse opisoval Pospíšil.

„Nestalo sa to ani raz,“ povedal Korenčík. „Musím súhlasiť, tréneri sa nepohádali ani raz,“ dodal Fehérváry.

Bokroš na základe udalostí z posledných dní zvažuje, že skončí v pozícii trénera výberu do 20 rokov. Prekáža mu, že útoky smerujú nielen naňho, ale aj na jeho rodinu.

„Nikomu nikdy nestojí práca nad rodinou, tá je prvoradá, žiadna práca za to nestojí. Pokiaľ máme byť dehonestovaní, nikdy to nebudem chcieť robiť.“

Záznam tlačovej konferencie:

Bokroš: Úplatok mi nikdy ani neponúkli

Pospíšil v statuse opísal, ako mu Bokroš oznámil, že v úvodnom zápase proti USA napokon nastúpi v útoku s Filipom Krivošíkom a Adamom Ružičkom. „A že som zaplatil kartou. A ja som pozrel naňho, neviem či som sa mal smiať alebo plakať, čo mi to povedal hlavný tréner reprezentácie,“ napísal mladý útočník.

Bokroš tvrdí, že mal dilemu, či si Pospíšila nechať v tíme, pretože pre jeho chorobu nebolo jasné, koľko bude na MS hrať a platiť náklady na jedného hokejistu naviac. 

„Povedal som mu, že dobre, zostávaš, aj keby som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS20 v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie