Denník N

Lubyová spochybňuje komisiu, ktorá rozhodovala o Dankovej rigoróznej práci

Ministerka školstva Martina Lubyová pri preberaní funkcie. Foto N - Peter Kováč
Ministerka školstva Martina Lubyová pri preberaní funkcie. Foto N – Peter Kováč

O plagiáte môže podľa Dankovej ministerky školstva rozhodnúť iba súd.

O dva dni má komisia Akademického senátu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici zverejniť stanovisko k rigoróznej práci Andreja Danka. Podľa informácií Denníka N došli k podobnému záveru ako Denník N. Z neho vyplýva, že Dankov text o verejnej správe je plagiátom.

Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) v stredu po rokovaní vlády povedala, že nevie, aké stanovisko komisia dá. „Stanovisko som nevidela, ani netuším, kto je v komisii a čím sa zaoberá. Nemáme o tom žiadne informácie,“ povedala ministerka.

Po pripomienkach, že Denník N má informácie o zisteniach „do veľkej miery podobných“ zisteniam Denníka N po odtajnení práce, Lubyová začala spochybňovať komisiu. Zachytila totiž informácie, že členovia komisie sú do 11. januára viazaní mlčanlivosťou. Ak prenikli informácie do médií, tak by „pochybovala o vierohodnosti tej komisie, ak mala mlčať a zverejňuje informácie“.

Prácu Lubyová videla

Dankovu prácu si ministerka pozrela a vraví, že v nej uvádzal zdroje. „Nemám dôvod sa na prvý pohľad domnievať, že neuvádzal zdroje,“ povedala nominantka SNS. Nemala vraj prácu k dispozícii na analýzu a len si ju zbežne prelistovala.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Slovensko

Teraz najčítanejšie