Denník N

Vojaci by Fica nazvali dezertérom (udalosti týždňa)

Štrasser, Bezák, Koščová Stach a Korda vyberajú udalosť, prešľap i podcenený moment uplynulého týždňa.

Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa I

  1. Petra Vlhová! 2. Mikaela Shiffrinová.

Udalosť týždňa II

To ale bolo kecov o tom, že „Neboj sa, pán prezident, ja nikam neodchádzam!“ A teraz aha ho – remake „Spánombohom, idem od vás!“ Poslanec Fico odchádza – teda túži odísť – diaľnicou, ktorú nám, ako vieme, dostaval už v roku 2010, na východ, tam, kde podľa neho nie je nič. Až na ten Ústavný súdik, všakže… A pokiaľ ide o obsah jeho motivačného listu, na ten sa hodí stručné porekadlo s malou modifikáciou – aký súdruh, taký krám. Iné ma zaujalo: konečne vieme, ako to Fico myslel s tým zastropovaním odchodu do dôchodku – 67 rokov! Jeho!

Prešľap týždňa

Podľa Blahu bezpečnostnú stratégiu Slovenska písala zahraničná mimovládka a prsty má v nej aj Soros. Ak môže byť Blaha predsedom výboru NR SR pre európske záležitosti, potom gróf Drakula môže byť šéfom transfúznej stanice.

Citát týždňa

Vladimír Mečiar, 1994: „Ústavný súd je ďalší chorý prvok na politickej scéne.“ Že by po 25 rokoch došlo na slová najväčšieho Slováka č. 15?

 

Braňo Bezák, copywriter, hudobník

Udalosť týždňa

Fico tak dlho hovoril, že chce v roku 2020 priviesť Smer k víťazným voľbám, až sa namiesto toho rozhodol doviesť sám seba na Ústavný súd. Vo vojenskom žargóne sa tomu hovorí dezercia. A dezertéri si zaslúžia opovrhnutie, a nie jeden z najvyšších postov v štáte.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie