Denník N

Rodinné príbehy. Nový N magazín je o odvahe hovoriť o problémoch

Najnovšie vydanie N magazínu vychádza v pondelok 14. januára. Nájdete ho v novinových stánkoch a členovia Klubu N ho dostanú bezplatne poštou (stačí nám nahlásiť poštovú adresu). 

Príbehy, ktoré si budete môcť prečítať v najnovšom N magazíne, často dostávajú trochu klišéovité označenie silné. Priznám sa, nemám tento prívlastok v tejto súvislosti rada. Pre mňa sú to hlavne príbehy odvahy. Odvahy hovoriť o problémoch svojej rodiny, o najbližších ľuďoch, najvnútornejších pocitoch, často aj o tajomstvách či o skutočnostiach známych len úzkemu okruhu dôveryhodných ľudí.

Ľudia, ktorých stretnete stránkach časopisu, ku mne prišli rôznymi cestami. Pár z nich poznám osobne a ich príbehy som počula už dávnejšie a oni mi ich opäť rozpovedali. Niektorí protagonisti a niektoré protagonistky sú známi a známe mojich známych, iní a iné sa mi prihlásili sami, po tom, čo si prečítali niektorý z textov zverejnených v Denníku N. Boli aj takí a také, čo chceli, aby som o nich písala preto, aby ostatní a ostatné neurobili rovnaké chyby, všimli si varovné znamenia a konali.

Viacero rozprávaní, ktoré som si vypočula, zastalo niekde na polceste, lebo ešte alebo už neboli vhodné na publikovanie. Mohli by ublížiť, neboli by komplexné ani kompletné. Alebo sa jednoducho nedali dopovedať, lebo to bolo ťažké. Pre rozprávača či rozprávačku, aj pre mňa.

Príbehy v najnovšom N magazíne sú príbehmi ľudí, ktorí žijú medzi nami, možno vo vedľajšom byte, možno ich stretávame v obchode či niekde na úrade. Sú aj smutné, aj trpkosladké, ale je v nich aj nádej a aj láska. Ľudia v nich sa na nič nehrajú, sú z mäsa a kostí, majú chyby a sú aj zranení.

Také sú aj naše rodiny. Nedokonalé, občas zväzujúce, často ani trochu tradičné. Nikto však lepšiu formu ľudského spolužitia nevymyslel. My ju už môžeme len každý vo svojej rodine vylepšovať.

Jana Shemesh
reportérka

PS: Ak chcete viac článkov na témy rodiny, vzťahov či zdravia, prihláste sa na odber newslettra, ktorý posielame každý štvrtok

Najnovšie vydanie N magazínu vychádza v pondelok 14. januára. Nájdete ho v novinových stánkoch a členovia Klubu N ho dostanú bezplatne poštou, prípadne si ho môžu prelistovať na noviny.dennikn.sk

Ako si budovať hlboké vzťahy bez osamelosti? Kúpte si knihu Umenie blízkosti – rozhovory Moniky Kompaníkovej s psychológom Jánom Hrustičom.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Rodičovstvo

Vzťahy

Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie