Denník N

Danko: zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať

Mlčanie a popieranie sú náš národný šport.

Človek len tak s dobrým úmyslom vstúpi do vlastnej kuchyne, rozsvieti a nasledujúcich niekoľko minút by najradšej buď nebol, alebo bol veľmi ďaleko: po kuchyni prešiel šváb. Veľa ľudí má z dačoho neprekonateľnú hrôzu zmiešanú s odporom a túžbou nebyť. Niekto nevylezie na vežu, iný omdlie z krvi, ja nedokážem ani prevrátiť stránku s fotografiou švába a zle znášam aj to slovo a nemienim ho viac používať. Pritom iné veci zvládame stoicky a niekedy blahosklonne. (Prosím ťa, lietadlo je najkrajšie a najbezpečnejšie, pch!)

Mimochodom, naštudovať si všetky dostupné fakty o predmete odporu nemusí byť vždy liek na fóbiu, lebo poznatok, že budem zbytočne zháňať jadrovú bombu, si môžem strčiť za klobúk. Viete-kto ju totiž vraj ako jediný tvor prežije.

Mimochodom, viete-kto je v skutočnosti rus domový. Farba vyblitá blond a smutné fúzy. (Názov nie je náhodný: po nemecky: švábsky Nemec, Prušiak, Rus, Francúz, vyberte si, koho máte najmenej radi.)

Na zem som neklesla v bezmocnom plači iba z toho dôvodu, že viete-kto by sa tam mohol špacírovať aj s kamarátmi, lebo viete-kto má vždy kamarátov nablízku. Namiesto jadrovej bomby som zohnala človeka pracovne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie