Denník N

Hlavnú stanicu v hlavnom meste neopravia, len vymenia nápis a poriadne ju vyčistia

Január 2019. Foto N - Tomáš Benedikovič
Január 2019. Foto N – Tomáš Benedikovič

„Welcome to Slovakia“ z bratislavskej hlavnej stanice do hokejových majstrovstiev zmizne. Pozrite si fotografie miest, ktoré chcú ŽSR do mája 2019 aspoň zútulniť.

Sľuby, že do hokejových majstrovstiev bude bratislavská hlavná stanica o čosi krajšia, príjemnejšia a komfortnejšia, už neplatia. Aspoň nie tak, ako ich avizoval v lete minulého roka premiér a spolu s ním manažéri z ministerstva dopravy a štátnych železníc.

Sľubovali zmeny v hale, novú fasádu či rekonštrukciu plechového opláštenia prístavby z roku 1989 a vyčlenili na to aj dotáciu 2,8 milióna eur.

Peniaze na ozajstnú rekonštrukciu sa nakoniec odložia, železničiari chcú do majstrovstiev v hokeji stihnúť aspoň skromnejší plán B:

1. Starý nápis vymenia

Foto N – Tomáš Benedikovič

Takto si cestujúci pamätajú hlavný nápis na bratislavskej stanici, keď vchádzajú do budovy. ŽSR ho plánujú vymeniť.

„Vizualizácia nového loga, a teda vypracovanie jeho návrhov je súčasťou predmetu zákazky a jeho následného dodania,“ píšu ŽSR.

2. Plechovú prístavbu vyčistia

Ďalšie masívnejšie zmeny na vonkajšom opláštení z roku 1989 do majstrovstiev nečakajte. Železničiari plánujú okná umyť a nahradiť staré výplne novými. Aj tu vzíde grafický návrh zo súťaže. Zvonku ešte čaká budovu hĺbkové čistenie plechových konštrukcií.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Železnice

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie