Denník N

Zsuzsovej nebezpečné známosti: Námestník generálneho prokurátora Vanek aj Glváč

Alena Zsuzsová po rozhodnutí súdu, ktorý ju vzal do väzby. foto N - Vladimír Šimíček
Alena Zsuzsová po rozhodnutí súdu, ktorý ju vzal do väzby. foto N – Vladimír Šimíček

Obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka komunikovala s viacerými vplyvnými ľuďmi. Vanek hovorí, že ho to mrzí, podpredseda parlamentu Glváč komunikáciu zapiera. Župan Droba priznal, že ho oslovila, predseda parlamentu a SNS Danko hovorí, že ju nikdy v živote nevidel.

Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, komunikovala za posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi. Vyplynulo to z vyšetrovania prípadu. Zsuzsová si komunikáciu s týmito mužmi aj archivovala a nie je vylúčené, že ju mohla používať aj na ich vydieranie.

Túto komunikáciu získali vyšetrovatelia po zadržaní Zsuzsovej mobilu, počítača a potom, čo dali tieto zariadenia preskúmať znalcom.

Nové informácie sa rozhodla zverejniť matka zavraždenej Martiny Zlatica Kušnírová. „Treba zverejniť všetku špinu, aby celé Slovensko vedelo, čo sa stalo a prečo sa to stalo. Nech si to každý prečíta,“ povedala Kušnírová. Matka Martiny Kušnírovej zatiaľ plne dôveruje vyšetrovateľovi Petrovi Juhásovi, ktorý prípad vedie. Keby ho išli vymeniť, považovala by to za zásah v prospech podozrivých. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Martin Glváč

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie