Denník N

Matovič: Z Mikloška sa pre mňa stáva neprijateľný kandidát, Slovensko je mu ukradnuté

Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Čakal som, že Robert Mistrík bude silnejší, namiesto toho sa naňho doťahuje mečiarovská obluda Štefan Harabin, hovorí líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Vlani v januári ste hovorili, že OĽaNO má tri mená možných prezidentských kandidátov. Rok sa s rokom zišiel a vaši voliči stále nevedia, koho v prezidentských voľbách podporíte. Nenaťahujete to už pridlho?

Je pravda, že sa najprv zdalo, že času je dosť. Potom prišlo leto a medzičasom sa z jednej obludy, človeka, o ktorom som si myslel, že sme sa ho definitívne zbavili, stal relevantný kandidát. Na mysli mám Štefana Harabina. Jeho čísla dosť zásadne ovplyvňujú rozhodovanie, ako sa do týchto volieb pustíme.

Sme v situácii, keď Robert Mistrík nemá percentá, aké sme čakali, že bude mať, teda že už bude silným demokratickým kandidátom, a zároveň že sa naňho bez problémov doťahuje takáto mečiarovská obluda. Preto musíme uvažovať takticky, aby sme prezidentské voľby nepokazili a Slovensko malo demokratického proeurópskeho prezidenta.

Koho ste chceli pôvodne postaviť do volieb? Teraz už to povedať môžete.

Práveže to teraz hovoriť nechcem, nebolo by to fér. Aj keď tajomstvom nie je, že jedným z nich bola Veronika Remišová. Definitívne rozhodnutie, či do volieb pôjde, je stále na nej.

Pred Vianocami ste vyzvali pána Mistríka, Zuzanu Čaputovú a Františka Mikloška na vzájomnú podporu s prísľubom, že v tom prípade svojho kandidáta nepostavíte. Ubehli tri týždne a veľmi sa to neposunulo.

Dali sme demokratickým opozičným kandidátom verejný prísľub, že ak sa dohodnú, podporíme jedného z nich. Trošku sa nám zdá, že začínajú vajatať. Keď Denník N robil v máji prvú prezidentskú debatu, počuli sme, že sa chcú dohodnúť, že vyšší záujem je dôležitejší. Teraz sa mi zdá, že ich vyjadrenia už nie sú také jednoznačné. Najmä komunikácia Roberta Mistríka je jednostranná v štýle „budem rád spoločným opozičným kandidátom“. Ale to my počuť nepotrebujeme. Chceme

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

František Mikloško

Igor Matovič

Prezidentské voľby 2019

Voľba ústavných sudcov

Slovensko

Teraz najčítanejšie