Denník N

Nielen Fico, aj poslanec z Bugárovho klubu vidí za protestmi Sorosa

Béla Bugár s poslancom Eduardom Adamčíkom. Foto - TASR
Béla Bugár s poslancom Eduardom Adamčíkom. Foto – TASR

Bývalý člen Siete Eduard Adamčík sa s Mostom-Híd, kde je členom poslaneckého klubu, rozchádza aj v postoji k demisii Miroslava Lajčáka či globálnemu paktu o migrácii.

Keď sa Robert Fico (Smer) ešte vo funkcii premiéra snažil vlani na jar spochybniť masové protesty iniciatívy Za slušné Slovensko rečami o prepojení organizátorov na Georgea Sorosa, politikov Mosta-Híd to hnevalo.

„Keď Robert Fico začal vyťahovať Sorosa, okamžite sme ho zarazili, že je to pre nás neprijateľné,“ hovoril predseda Mosta-Híd Béla Bugár v septembri maďarskému denníku Népszava.

„Povedal som pánu predsedovi, že keď som s ním na tlačovke, neželám si, aby spomínal Sorosa alebo Sorosove deti, lebo sa otočím a odídem,“ zopakoval Bugár – v súčasnosti už prezidentský kandidát – svoj postoj na jeseň v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Pre predsedu Smeru boli reči o americkom finančníkovi Sorosovi pravdepodobne v prvom rade komunikačnou taktikou, mnohí jeho voliči mu však uverili. A nielen oni. Sorosa za protestmi vidí aj poslanec, ktorý je členom poslaneckého klubu Mosta-Híd. Je to odídenec zo Siete Eduard Adamčík.

Adamčík: Sú indície, že protesty podporoval

„Existujú už verejne prezentované silné indície, že ich podporoval. Či už to bolo priamo, či nepriamo. Je však pravdou, že v prvom rade to bola reakcia na vraždu Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ odpovedá Adamčík

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie