Denník N

Slovan odohral prvý zápas na novom štadióne. Kmotrík pustil len permanentkárov, toto videli (fotogaléria)

Foto N - Peter Kováč
Foto N – Peter Kováč

Je to len testovací zápas, či nám správne funguje osvetlenie a či drží trávnik, oznámil Ivan Kmotrík st. novinárom počas polčasovej prestávky. Kmotrík nedal novinárom možnosť na otázky.

Bolo to počas zápasu Slovan Bratislava – Sigma Olomouc, prvého duelu na Národnom futbalovom štadióne. Ten sa napokon skončil prehrou Slovana 2:3.

Pre tím trénera Martina Ševelu to bol prvý zápas v prebiehajúcej zimnej príprave. V piatok slovanisti odlietajú na Maltu, kde si zahrajú finálový turnaj Tipsport Malta Cupu.

S novinármi sa rozprával jeho syn Ivan, ktorý však odpovedal na otázky z pozície generálneho riaditeľa klubu. Neodpovedal na otázku, či už Slovan vie, či požiada o odkúpenie štadióna štátom.

„Je to návrat domov. Všetci sa veľmi tešíme, je to úžasný pocit. Neviem sa dočkať zápasu s Trnavou, bude to krásne. Verím, že ten zápas bude veľkou oslavou nového Tehelného pola,“ povedal Kmotrík ml.

Prvý zápas hodnotil pozitívne, prezradil, že ešte treba dotiahnuť ozvučenie, bufety a dobudovať šatne a zázemie.

Prvý ostrý zápas odohrá Slovana na novom štadióne 3. marca v lige proti Trnave.

Ak by bol vypredaný, išlo by o nový rekord v návštevnosti najvyššej slovenskej súťaže. Doterajší drží duel s Trnavou z novembra 1996, keď bolo na starom Tehelnom poli 22 354 divákov. Kapacita nového štadióna je 22 500 miest.

Slovenská reprezentácia odohrá 21. marca kvalifikačný zápas proti Maďarsku ešte v Trnave na Štadióne Antona Malatinského.

Slovan si okrem iného na novom štadióne chcel otestovať aj turnikety. Podľa hlásateľa cez ne prešlo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Národný futbalový štadión

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie