Denník N

Andrej Danko robí Slovensku takú hanbu ako dávno nikto pred ním

Foto - TASR
Foto – TASR

Verbovanie študentov zo zahraničia je bežná vec. Slovensko ich môže lákať na predstavu, že tu sa aj napriek podvodu dá urobiť kariéra.

Autor je politológ a dekan Fakulty aplikovaných jazykov
Ekonomickej univerzity v Bratislave

Ak by sme žili v civilizovanej krajine, aféra ešte stále aktuálneho predsedu slovenského parlamentu by bola dávno zabudnutá. Ten by totiž už medzičasom odstúpil z funkcie, stiahol chvost, odišiel z politiky a kdesi na horách (prípadne v kanáloch), kde by ho živá duša nestretla, by sa červenal od hanby.

Pozrime sa len na plagiát bývalého nemeckého spolkového ministra obrany Karla-Theodora zu Guttenberga. Pri písaní svojej dizertačnej práce na tému Ústava a ústavná zmluva (aké príznačné, že ide podobne o odbor práva) veľkú časť odpísal z iných, riadne neuvedených zdrojov. A nemecký politik (nie veru hocijaký, pretože sa o ňom dokonca uvažovalo ako o budúcom spolkovom kancelárovi) nelenil a z politiky sa so sklopenými ušami porúčal.

Lenže Nemecko je z našej perspektívy nedosiahnuteľný ideál, takže zostaňme radšej v regióne. Veď za podvody pri písaní záverečných prác sa už odstupovalo tak v Maďarsku, ako aj v Česku.

A ako je to v krajine, na ktorú vďaka niektorým politikom pasujú synonymá ako absurdistan či banánová republika? Práve v nej žije človek, politik, dokonca

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie