Denník N

Úrad vlády dostal pokutu za informačný systém na eurofondy

O akú vysokú pokutu ide, zatiaľ nie je jasné. Úrad vlády sa môže odvolať.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) rozhodol o pokute pre úrad vlády za zákazku na vládny informačný systém ITMS2014+, ktorý slúži na detailný prehľad informácií o eurofondoch.

Ide o portál, cez ktorý môžu ľudia sledovať plánované a vyhlásené výzvy a ďalšie informácie o eurofondoch. Ide o projekt, ktorého použiteľnosť odborná verejnosť skôr chváli, no potvrdzuje sa, že problém je v tom, ako bol systém obstaraný.

Úrad vlády naň vypísal súťaž v októbri 2015. V tendri zvíťazili firmy Atos IT Solutions, Axon Pro a JUMP soft. Hodnota zákazky bola 9,8 milióna eur (bez DPH).

„Úrad v prvom stupni rozhodol o uložení pokuty verejnému obstarávateľovi. Oznámenie o rozhodnutí úradu je už doručené, no nenadobudlo ešte právoplatnosť vzhľadom na to, že začala plynúť 15-dňová lehota na podanie odvolania,“ povedala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

ÚVO ani úrad viac informácií zatiaľ neposkytli, rozhodnutie nie je právoplatné. Nie je teda jasné ani to, aká je výška pokuty. „Vzhľadom na skutočnosť, že v tejto veci nebolo vydané právoplatné rozhodnutie, nie je možné sa k nej vyjadriť,“ uviedol úrad vlády.

Aké chyby ukázala kontrola

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie