Denník N

Prostitútku, čo spojila oligarchu Deripasku s Trumpom, oslobodili na naliehanie Lukašenka

Oleg Deripaska a bieloruská prostitútka známa ako Nasťa Rybka. Foto - ap
Oleg Deripaska a bieloruská prostitútka známa ako Nasťa Rybka. Foto – ap

Po odsedenom treste v Thajsku ju mali deportovať do Bieloruska, cez moskovský terminál sa však už Bieloruska známa z oligarchovej jachty nedostala.

Pre ruské médiá nie je zaujímavý ten, kto sa tento týždeň objaví na ekonomickom fóre v Davose, ale ten, kto ho tento rok vynechá. A tým najzaujímavejším je niekdajší najbohatší Rus a muž z amerických sankcií Oleg Deripaska.

Miliardár blízky Kremľu na svojom Instagrame oznámil, že namiesto Davosu ide k Bajkalu na rybačku.

Oznámil to v čase, keď ho opozičný líder Alexej Navaľnyj obvinil, že mohol stáť za odsúdením bieloruskej prostitútky Nasti Rybky v Thajsku a jej nedávnym zadržaním na moskovskom letisku Šeremetevo, keď ju mali deportovať do rodného Bieloruska.

Na videu z minulého týždňa vidno, ako 28-ročnú Bielorusku zrejme pod vplyvom sedatív na terminále nakladajú štyria muži na vozík. Záznam zverejnil jej právnik Dmitrij Zacarinsky s textom – Welcome alebo „dobrovoľný“ prechod hraníc. Podľa  neho ide o medzinárodný škandál.

Po štyroch dňoch jej väzbu nakoniec moskovský súd nepredĺžil. Podľa ruského serveru Nastojaše Vremja ju prepustili na naliehanie bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenaka, ktorý žiadal oslobodenie bieloruskej občianky. Stále je však považovaná za podozrivú.

Bieloruska, ktorej vlastné meno je Anastasia Vašukevičová, sa podľa Navaľného previnila jednou vecou – cez eskortnú službu sa „ocitla na jachte ruského

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie