Denník N

Čo robiť, keď je z vás expremiér? Toxicitu jarou nezmyjete, vraví Topolánek, ktorý chce byť ako Larry King

Mirek Topolánek počas prezidentskej kampane. Foto – TASR/AP
Mirek Topolánek počas prezidentskej kampane. Foto – TASR/AP

Niekdajší českí premiéri Klaus a Zeman sa stali prezidentmi, Sobotka sa z verejného života vytratil. Ako skončili ďalší expremiéri?

V Česku sa rodí netradičná talkshow. Jej moderátorom bude expremiér Mirek Topolánek, dnes manažér energetického holdingu českého miliardára a mediálneho magnáta Daniela Křetínskeho, ktorý vlastní aj Slovenské elektrárne.

Topolánek presne pred desiatimi rokmi ako premiér predsedajúcej krajiny obstojne riadil Európsku úniu a nedá sa mu uprieť, že bojoval za západný kurz krajiny. Pre mnohých Čechov túto spomienku však prebíjajú kontroverzie, predovšetkým fakt, že jeho niekdajší poradca a osobný priateľ, lobista Marek Dalík, skončil vo väzení kvôli kauze korupčného podvodu pri vtedajšej vládnej vojenskej zákazke.

Topolánek odišiel v roku 2010 z politiky predčasne, ako sám hovorí.

Minulý rok sa neúspešne pokúsil vrátiť na politickú scénu v priamej prezidentskej voľbe. Odniesol si z nej však trpkú porážku. Teraz ho vraj chcú jeho šéfovia projektom talkshow zabaviť a zamestnať, aby prestal „hnevať“.

V rozhovore pre Denník N sa Topolánek otvorene vyjadril aj k otázke, ktorá je teraz aktuálna aj pre Slovensko. Čo s bývalými premiérmi? To, aké scenáre sú možné, v Česku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie