Denník N

Bugár predpokladá, že po Kiskovom „nie“ sa o Ficovej kandidatúre nebude hlasovať

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár naznačil, že Fico môže stiahnuť svoju kandidatúru na Ústavný súd. On sám by svojmu klubu navrhol, aby zaňho nehlasovali.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár predpokladá, že predseda Smeru Robert Fico stiahne svoju kandidatúru na sudcu Ústavného súdu. Povedal to počas debaty Denníka N s prezidentskými kandidátmi.

Bugár tak reagoval na správu, že prezident Andrej Kiska určite nevymenuje Fica za predsedu Ústavného súdu ani za jeho sudcu. Podľa dvoch dobre informovaných zdrojov to dnes prezident odkázal Ficovi.

Prezidentská kancelária vo svojom oficiálnom stanovisku informáciu nepotvrdila. Kiska podľa kancelárie zatiaľ nemohol žiadneho z kandidátov na ústavných sudcov vybrať ani odmietnuť, lebo parlament ešte nikoho nezvolil.

„Prezident netuší, koho Národná rada zo 40 kandidátov navolí a predloží. Kritériá prezidenta sú verejne známe: odbornosť a morálka,“ povedal hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Video: Debata Denníka N

Predseda Mosta-Híd však počas diskusie na otázku reportérky Moniky Tódovej, či ho informácia o tom, že Fico cez prezidenta Kisku neprejde, potešila, alebo rozosmutnila, odpovedal, že sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Béla Bugár

Prezidentské voľby 2019

Voľba ústavných sudcov

Slovensko

Teraz najčítanejšie