Denník N

Je Slovensko normálna krajina?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Mnohé znaky svedčia o tom, že sme sa odchýlili od demokratickej normy, ale až voľby ukážu, či sa krajina naozaj zbláznila.

Slovenská politika pripomína karneval, počas ktorého bolo už od stredoveku dovolené raz do roka robiť opak toho, čo si vyžadovali vtedajšie spoločenské normy. Bolo dovolené bezbožne klamať, obcovať so ženštinami a robiť zo seba šašov.

Lenže kým karneval slúžil v minulosti ako ventil pre poddaný ľud, u nás slúži slovenským politikom, ktorí prevracajú spoločenské normy naruby každý deň a po celý rok. Klamú, podvádzajú, kradnú, obcujú s prostitútkami a robia zo seba šašov. Je Slovensko ešte normálnou krajinou?

Ak do jednej vety zhustíme to, čo sa ľud dozvedal počas jedného roka, teda že predseda parlamentu podvádzal, že vysokí hodnostári obcovali s prostitútkou, ktorá na pokyn mafiána dala zavraždiť novinára, a že mnohí hodnostári obcovali aj s týmto mafiánom, tak to naozaj vyzerá, že Slovensko nie je normálna krajina.

Spýtajte sa však Maďarov, Poliakov, Čechov, Britov či Američanov, či si myslia, že žijú v normálnej krajine, a mnohí vám povedia, že nie. Dojem, že politika sa zvrhla na karneval, je dnes vlastne normálny.

Ale nebolo to tak vždy? Keď sa obzrieme do minulosti demokratických (v našom chápaní normálnych) štátov, zistíme, že je nesmierne bohatá na škandály porovnateľné s tými slovenskými.

Politici a sex

Tých sexuálnych je nepreberné množstvo a nevyhli sa im ani významní štátnici. Jeden zo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie