Denník N

Kočnerov trezor a Zsuzsovej telefón alebo prečo sme sa rozhodli zverejniť, čo skrývajú

Slovenská polícia a prokuratúra ešte nie sú v takom stave, aby sme mali istotu, že bez verejného tlaku dostanú šancu vyšetriť všetky podozrenia.

Vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyplavilo za posledné týždne toľko špiny, že blednú aj čierne knihy mečiarizmu, ktoré pripravila prvá Dzurindova vláda. Dnes pritom ešte nikto ani nezačal skúmať, čo po sebe zanechali Fico a jeho ľudia, zatiaľ sa len policajti dostali do trezoru Mariana Kočnera a vypočúvajú jeho ľudí.

Vražda vyhnala do ulíc desaťtisíce ľudí a z vlády Roberta Fica a Roberta Kaliňáka. Až teraz sa však ukazuje, ako veľmi za Ficových vlád prerástol štát s mafiou.

Vieme, že Marian Kočner si nahral Dobroslava Trnku, keď bol ešte generálnym prokurátorom a rozprával sa s ním ako s podriadeným.

Vieme, že sa objavila nahrávka Gorily, o ktorej v Pente iste dúfali, že už sa nikdy neobjaví.

Že Kočner z väzenia posielal motáky a dúfal, že ho zachráni, keď sa obráti na vplyvných kamarátov a cez nich sa možno dostane až k Ficovi.

Dozvedeli sme sa, že Peter Tóth sledoval novinárov vrátane Jána Kuciaka a ani mesiace po vražde nemal pocit, že robil niečo zlé.

A potom je tu aj mobil objednávateľky vraždy Aleny Zsuzsovej, v ktorom sa stretli všetci jej muži od podpredsedu parlamentu Martina Glváča až po dnes už bývalého námestníka generálneho prokurátora Reného Vaneka.

Toto všetko dnes vieme vďaka informáciám z vyšetrovania, ktoré získal Denník N. Je jasné, že nevedieť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Gorila

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Komentáre

Teraz najčítanejšie