Denník N

Duševné zdravie je krehký tovar, ktorý treba starostlivo ošetrovať

Psychiater Pavel Černák. Foto N - Tomáš Benedikovič
Psychiater Pavel Černák. Foto N – Tomáš Benedikovič

Kniha rozhovorov s psychiatrom Pavlom Černákom je vzácnou knihou – pre laikov i odborníkov – kolegov. Ľudia by mali poznať aj „celebrity“ z inej oblasti, ako len zo šoubiznisu.

Na knižnom trhu máme ďalšiu knihu rozhovorov Denisy Gura Doričovej – tentokrát so psychiatrom Pavlom Černákom. Jej rozhovory so psychológom Ivanom Štúrom zožali veľký úspech – zdá sa, že novinárka má dobrý nos na odborníkov, otázky i témy. A našťastie, zdá sa i to, že medzi čitateľmi je dosť takých, ktorých tieto rozhovory zaujímajú.

Je niekoľko dôvodov, vďaka ktorým môže Správa o stave duše (Premedia) čitateľa obohatiť. V prvom rade – kniha ponúka oveľa väčší a hlbší priestor, ako bežné  časopisové a novinové rozhovory. A témy okolo duševného zdravia si takýto priestor rozhodne zaslúžia.

Je to aj pre laika zrozumiteľný rozhovor

Ďalšou prednosťou knihy je, že z rozhovorov cítiť, že medzi novinárkou a psychiatrom je osobnejší, než iba zbežný jednorázový vzťah.

Denisa Gura Doričová je síce laik, ale nebojí sa dávať pánovi doktorovi kritické otázky, má odvahu mu odporovať, polemizuje s ním, čo je veľmi sympatické – pretože tým vyzýva na polemiku do trojice i čitateľa. Zároveň tým búra

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie